Atlétika
Jankovics Dániel

Így ki lehet kapni (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.02.20 Frissítve: 2017.02.20 Röplabda

Két ponttal távozott a Városmajorból a Jászberény.

MTK Budapest – Jászberényi RK 2-3 (–16, 19, –20, 21, –16)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 200 néző
Vezette: Mezőffy, Árpás

MTK Budapest: Szűcs K. 25, Lakatos E. 18, Hackl 15, Lutter, Papp O. 12, Petőváry 10
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Tímár E., Lesi, Deli, Zolnai
Vezetőedző: Alberto Salomoni

JRK: Fernández Conde 21, Takács B. 10, Gardovics 9, Szlijepcsevics 15, Pintér A. 25, Bleicher R. 3
Csere: Ivkovics (liberó), Harmath, Fábián F., Bleicher N., Lékó
Vezetőedző: Braniszlav Franics

A női röplabda NB I 18. fordulójában a negyedik helyezett Jászberényi RK látogatott az MTK Budapest otthonába. A két együttest mindössze egy hely választotta el egymástól a tabellán, igaz, Braniszlav Franics tanítványai eggyel több meccset játszottak, mint a kék-fehérek. A két csapat őszi találkozóját 3-1-re a jászberényiek nyerték, így volt miért törleszteni.

A találkozót a négy légióssal felálló vendégek kezdték jobban, duzzadtak az önbizalomtól, remekül kamatoztatták magasságbeli fölényüket. Alberto Salomoni hiába kért időt előbb 0-4-nél, majd 8-13-nál, a hazaiak nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, így az első szettet simán nyerte a Jászberény (16-25).

A szünetben Alberto Salomoni bátrabb játékot kért övéitől, és kérése nyitott fülekre talált. A második játszmában egy egészen más MTK Budapest lépett pályára, Nagy Fanni és társai fantasztikusan mezőnyöztek, és egyre gyakrabban jártak túl a föléjük tornyosuló vendégek eszén. Ezúttal Braniszlav Franics igyekezett időkérésekkel segíteni lányain (10-4-nél, illetve 18-12-nél), de nem járt sikerrel, így egyenlíteni tudtak a kék-fehérek (25-19).

A harmadik szett ugyanúgy kezdődött, mint az első: 0-4-es állásnál hazai időkérés. Ez ugyan még nem hatott, de Alberto Salomoni második próbálkozása után a hazaiak egy 6-0-s rohammal egyenlíteni tudtak (13-13). Nem tartott azonban sokáig a városmajori ikercsarnokot megtöltő hazai szurkolók öröme, ugyanis a második technikai szünetben már ismét a jászberényiek vezettek két ponttal, ráadásul a folytatásban tovább tudták növelni előnyüket, így biztossá vált, nem távoznak üres kézzel a fővárosból (20-25).

A negyedik játszma az MTK Budapestről szólt: Lakatos Enikőék már a játékrész elején lerázták ellenfelüket, volt, hogy már kilenc-tíz ponttal is vezettek. A szett végéhez közeledve kicsit kiengedtek a hazaiak, így a JRK kozmetikázni tudott az eredményen, de végül jöhetett a döntő játszma (25-21).

Az ötödik szett elképesztő izgalmakat tartogatott: a hazaiak villámgyorsan elhúztak 3-0-ra, de a vendégek nem törtek meg, nem hagyták lerázni magukat, sőt, a fordulásnál már náluk volt az előny. A kék-fehéreknek se kellett több, visszaszerezték a vezetést, Braniszlav Franics már 13-11-nél kellett, hogy időt kérjen. A jászberényiek ismét egyenlíteni tudtak, majd egy erősen vitatható játékvezetői ítéletet követően lépéselőnybe kerültek, és végül be is húzták a döntő játszmát (16-18).

Az MTK Budapestre most másfél hét pihenő vár, legközelebb február 28-án, a Gödöllő otthonában lépnek pályára.  

Alberto Salomoni: Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, nem voltunk elég bátrak. Az első játszma után beszéltem a játékosokkal, elmondtam, hogy hazai közönség előtt nem lehet így röplabdázni, sokkal több kell. A folytatásban már jobban teljesítettünk, nyertünk két játszmát is, az utolsó szettet pedig balszerencsés módon, 18-16-ra veszítettük el. Összességében elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, jól nyitottak, megnehezítették a kiválóan blokkoló Jászberény dolgát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!