Atlétika
Nagy Marcell

Hit nélkül nem megy (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.01.12 Frissítve: 2020.01.12 Röplabda

Három szoros szettben maradtunk alul az Újpesttel szemben.

MTK Budapest–UTE 0:3 (–23, –23, –25)
Budaörs, 200 néző
Vezette: Szabó P., Varjasi (Oláh, Ladányi)

MTK Budapest: Takács D. 4, Király A. 9, Durst 3, Godó 9, Zólyomi 3, Petőváry 5
Csere: Nagy F., Szalai A. (liberók), Vezsenyi 10, Kiss G. 5, Lesi 1, Szatmári 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

UTE: Chase 8, Kovács L. 5, Lacombe 19, Kojdová 10, Nikics 11, Bagyinka 2
Csere: Maurer (liberó), Yurtsever
Vezetőedző: Kántor Sándor

A női röplabda Extraliga 11. fordulójában csapatunk az UTÉ-t látta vendégül az Aramis SE Sportcsarnokában. A két együttes novemberi meccsét 3:2-re a mieink nyerték, és bár a papírforma ezúttal is a lila-fehérek mellett szólt, szerettük volna megismételni a IV. kerületben bemutatott bravúrt.

Pocsékul kezdtük az első játszmát: hiába Tóth Gábor két korai időkérése, a három légióssal felálló újpestiek állva hagytak minket. Pontatlanul, hitehagyottan játszottunk, és 9-18-as állásnál talán már maguk a vendégek is elhitték, hogy megvan a játszma. Ekkor azonban ébredezni látszottak a mieink, és 23-23-nál utol is értük Kántor Sándor együttesét. A lélektani előnyt sajnos nem tudtuk a pontokra váltani, olyannyira nem, hogy a kiválóan játszó Lacombe Zsófia végül lezárta a játszmát (23-25).

A második szett is hasonló forgatókönyv szerint alakult: rémálomszerű kezdés – rengeteg nyitásrontással, majd futás az eredmény után. Ezúttal 22-22-nél tudtunk először egyenlíteni, de csakúgy, mint egy játékrésszel korábban, a fordításra ezúttal sem futotta erőnkből – ez alkalommal Petra Kojdová vitte be az utolsó, győztes találatot (23-25).

A harmadik játszmában is jött a déjá-vu: vezetőedzőnk már a második idejét kérte ki 4-10-nél. Ezúttal azonban nem hagytuk a hajrára a felzárkózást, sőt, a játékrész derekán már úgy tűnt, le tudjuk rázni a lila-fehéreket (19-15). A folytatásban azonban visszajött a meccsbe az UTE, és meg is fordította az állást. Bár a vendégek első két meccslabdáját hárítani tudtuk (22-24), sajnos ők is a miénket (25-24), és végül a rutinosabbnak bizonyuló UTE örülhetett a három pontnak (25-27).

Bár három szoros szettben, a papírforma szerint a mieinknél erősebbnek vélt ellenféllel szemben maradtunk alul, ez a vereség fájt. Búslakodni azonban nincs idő, csütörtökön a Haladás otthonában javíthatunk!

Tóth Gábor:Se élni, se sportolni nem lehet hit nélkül. Hitehagyottak voltunk: minden szettben hat-nyolcpontos hátrányból álltunk fel, egyenlítettünk, majd újra előjöttek a korábban már ezerszer elkövetett hibák. Amíg ebből nem tanulunk, addig hiába a részsikerek, mindig ugyanez lesz a vége, mert az UTE, és az UTÉ-nél jobb csapatok ezt meg fogják büntetni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!