Atlétika
Nemes Rita

Hiába küzdöttünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.01 Frissítve: 2018.09.04 Labdarúgás

Nem volt szerencsénk a Kisvárda ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1632 néző

Vezette: Solymosi (Varga, Berettyán, Bornemissza, Radványi, Gaál)

Gólszerző: Vári (36., tizenegyesből)

Sárga Lap: Ilics (33.), Protics (45.), Felipe (90+3)

MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Katona – Gera (Torghelle, 61.), Kanta (Kulcsár, 70.), Vass Ádám, Bognár (Farkas, 78.), Schäfer – Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Kisvárda Master Good: Felipe – Melnyik, Ene, Vári, Anderson – Marcolini, Protics – Jefferson (Gosztonyi, 58.), Misics (Mitosevics, 64.), Ilics – Horváth (Negrut, 82.)

Vezetőedző: Dajka László

A találkozó előtt klubunk Pintér Ádámot köszöntötte, aki a Diósgyőr ellen 125. alkalommal lépett pályára a magyar élvonalban.

Az első lehetőség előttünk adódott, amikor a 3. percben Bognár lőtt közvetlenül a kapura szabadrúgásból, 28 méterről, azonban Felipe szögletre ütötte az életerős kísérletet. A 14. percben megint védenie kellett a kapusnak: ekkor az idén először kezdő Gera ballal tekert a kapujára 18-ról.

A hazai szurkolóknak először a 16. percben kellett izgulniuk: Misics ballal tekert veszélyesen, de végül elkerülte a kapunkat a labda. Négy perccel később Bognár ívelt Lencséhez, aki gyönyörűen vette le a labdát Kantának, ő visszaemelt volna egy szem csatárunkhoz, azonban picit hosszúra sikerült a passz. Nem sokkal később Schäfer fejelt kicsivel mellé Kanta szabadrúgását követően.

Hiába volt több helyzetünk, a 36. percben mégis a Kisvárda szerezte meg a vezetést. Jefferson esett el a tizenhatoson belül, miután Kicsakról kipattant Ilics távoli lövése, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Vári állt oda, és higgadtan passzolt a kapunkba.

Majdnem rögtön sikerült egyenlíteni: Kanta szögletére a hosszún Lencse érkezett, viszont Felipe remek ütemben mozdult ki, és hárítani tudott. A félidő derekán elképesztően elkezdett szakadni az eső, ami tovább nehezítette a játékosok dolgát. A szünetig újabb lehetőségig már nem jutottunk el, így hátrányból várhattuk a folytatást.

A térfélcsere után az 51. percben emelhette fel a hangját először a hazai publikum: Kanta élesen belőtt labdáját az utolsó pillanatban szedte fel Felipe Lencse elől. A játékrész során végig mi irányítottunk, de rendkívül szervezetten és fegyelmezetten zárt a Kisvárda, így nagyon nehéz volt helyzetekig eljutnunk. Feczkó Tamás pályára küldte Torghellét, Farkast és Kulcsárt is, utóbbi Katona passzát követően be is talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot - a televíziós visszajátszások alapján ez inkább tűnt egyvonalnak.

A 84. percben Farkas kínálta meg Felipét, viszont a hálóőr ezúttal sem hibázott. Négy perccel később Farkas ígéretes beadását szögletre kellett menteni a várdai védelemnek. A hosszabbításban Ikenne-King beadását ejtette ki Felipe, azonban Kulcsár nem tudta bekotorni a labdát. Csapatunk hiába küzdött az utolsó pillanatig, nem sikerült egyenlítenünk, így pont nélkül zártuk a fordulót. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!