Kézilabda
Kekezovity Anna

Hatpontos forduló (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.12.18 Frissítve: 2019.12.17 eSport

A New Wave Esport ellen sikerült a maximális pontszámot begyűjteni.

Nehéz meccsek vártak csapatunkra, a mérkőzés előtti elemzés már megmutatta, hogy aktív ellenfelünkkel szemben apróságok fogják eldönteni a pontok sorsát.

Az első mtalálkozón már a 4. percben lehetőséghez jutott a New Wave, de védelmünk a helyén volt. Majd folyamatosan átvettük az irányítást, és a 31. percben előnyt szereztünk, Vajai találatával. A félidőre már-már előnyben éreztük magunkat, de a 42. percben jött a hidegzuhany. Tar buktatta a támadót a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Sali értékesítette, ezzel a fájdalmas ébresztővel vonultunk pihenőre.

A fordulás után mentálisan nem voltunk megfelelő állapotban, és az 55. percben ezt meg is büntette ellenfelünk. Mutatós támadás végén Róka kapáslövése talált utat kapunkba, ezzel fordított a New Wave. A játék innen a mi akaratunk szerint alakult, ismét átvettük az irányítást, és viszonylag gyorsan, a 68. percben egyenlítettünk. Ciprus passzolt Majorosi elé, támadónk pedig higgadtan értékesítette a ziccert. A csapatok a három pontra hajtottak, lehetőségek maradtak ki mindkét oldaln, a csattanó viszont ezúttal nálunk volt. A 82. percben büntetőhöz jutottunk, amit Majorosi értékesített, ezzel bebiztosítva a három pontot csapatunknak.

A visszavágóra felfokozott hangulatban érkeztünk a frissen szerzett három egység után, és a játék képén is látszott, hogy szeretnénk minden pontot megszerezni. A meccs tempóját ezúttal mi diktáltuk, és az első játékrész felénél megszereztük a vezetést. Rácz passzából Majorosi kapufát lőtt, majd a kipattanót Ciprus tálalta Balásfalvinak, aki ezúttal nem hibázott. 

A második félidő elején ígéretes helyről – a tizenhatos sarkáról – jöhetett szabdarúgással a New Wave, és kihasználva védelmünk figyelmetlenségét értékesítették a helyzetet, Sali a gólszerző. Ezt követően ismét nyílt lett a mérkőzés, kapufák, gólhelyzetek mindkét oldalon. A hajrában ismét gól született, és ezt megint csapatunk jegyezhette, ezúttal nem pontrúgás, hanem a játékügyesség állt mellénk. Ciprus beadását lefülelték, három védőn is megpattant a labda, a kivetődő kapus csak belekapni tudott, így az ötös közepére gurult a labda, ahol védő nélkül érkezett Majorosi, és az üres kapuba passzolt. 

MTK Budapest–New Wave 3-2 

MTK Budapest: Kurtsits – Barna, Fehér, Tar, Tóth – Rácz, Balásfalvi – Balogh, Binder, Majorosi – Vajai.

Gólszerző: Vajai, Majorosi (2)

New Wave–MTK Budapest 1-2

MTK Budapest: Kurtsits – Barna, Fehér, Tar, Tóth – Balásfalvi, Rácz, Cserna, Majorosi – Binder – Vajai.

Gólszerző: Balásfalvi, Majorosi.

A mérkőzések felvétele:

Az MTK Budapest Esport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!