Kézilabda
Kekezovity Anna

Háromból három

Publikálva: 2016.11.06 Frissítve: 2016.11.06 Röplabda

Három mérkőzés, kilenc pont: tovább robog az MTK Budapest.

MTK Budapest – Palota RSC (11, 6, 12)

MTK Budapest: Szűcs K., Kilyénfalvi, Hackl, Lutter, Papp O., Petőváry
Csere: Lakatos E. (liberó), Horváth Z., Zolnai, Deli, Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Palota RSC: Nyuka, Bodnár R., Cirkov, Hadnagy, Vígh, Laszlop
Csere: -
Vezetőedző: Fekete Krisztina

A női röplabda NB I harmadik fordulójában az MTK Budapest az újonc Palota RSC-t látta vendégül a Városmajorban.

Alberto Salomoni nem számíthatott a kék-fehérek egyik alapemberére, Nagy Fannira, aki az UTE elleni mérkőzés második szettjében szenvedett súlyos térdsérülést.

Fekete Krisztina, bár hét játékossal érkezett a Városmajorba, végül csere nélkül volt kénytelen abszolválni a találkozót, mivel a korábban az MTK Budapestben is megforduló Oláh Csilla egy adminisztratív probléma miatt nem léphetett pályára.  

Sajnos a cserejátékosok hiánya rányomta a bélyegét a találkozóra, amelynek amúgy is a hazaiak voltak az esélyesei. Bár a palotai lányok hősiesen küzdöttek, mindent megtettek, ami az erejükből tellett, már az első perctől nyilvánvaló volt, hogy nem tudják megszorongatni Alberto Salomoni együttesét.

A hazaiaknál a Nagy Fannit helyettesítő Lakatos Enikő remekül helytállt liberóként, igaz, nem különösebben tették próbára. Az Újpestről érkező átló pótlását egy taktikai csavarral oldotta meg a szakmai stáb: három centerrel álltak fel a kék-fehérek.

A találkozó második játszmájában tétmeccsen is bemutatkozhatott az MTK Budapestben a szintén a Megyeri útról érkező Zolnai Vanda, illetve átesett az NB I-es tűzkeresztségen az egyaránt 16 éves Deli Zsófia és Lesi Olívia. A debütánsok egytől-egyig bizonyították, megállják a helyüket az első osztályban.

Az MTK Budapest végül a papírformának megfelelően, három szettben győzte le az újoncot, így nyugodtan készülhet a pénteki, Sümeg elleni kupameccsre.

Alberto Salomoni: – Örülök a három pontnak, és hogy mindenki pályára tudott lépni. Időnként nem tudtak megfelelően koncentrálni a lányok – a két csapat közti nagy különbség miatt –, de valahol ez érthető. A lényeg, hogy mindenki lehetőséget kapott, élvezte a játékot és tapasztalatot szerzett. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!