Tenisz
Fucsovics Márton

Röplabda: vereség a Budaörstől hazai pályán (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.02.03 Frissítve: 2024.02.03 Röplabda

Nincs meg a kellő fókusz a mérkőzés egészén.

Sajnos a meccs most sem indult jól, zsinórban három pontot szerzett ellenfelünk. Ugyan döntetlenre visszajöttünk, de 14:9-es hátrányban mégis időt kellett kérnie Bene Róbertnek. A rövid szusszanás után azonban elmaradt a várt lendület, magabiztosan tartotta előnyét a budaörsi csapat az első szettben, amit 25:17-re meg is nyertek.

A második felvonás szorosan kezdődött, de 9:6-nál ismét mi voltunk lemaradásban. 13:13-nál jött össze az egyenlítés, de a szett hajráját kétpontos hátrányból várhattuk. Mindössze egy pontot tudtunk szerezni, így nem nehezítettük meg a Budaörs dolgát, ellenfelünk 25:18-ra behúzta a szettet.

A harmadik etap lehengerlően indult számunkra, 5:1-es vezetésre tettünk szert, ám 7:7-nél utolértek minket a vendégek, és a fordítás is összejött. Éppen időben egyenlítettünk, 24:24-nél nagy csata várt a felekre, amit mi oldottunk meg kiválóan, 29:27-re megnyertük a szettet.

2-1-es hátrányból várhattuk a negyedik szettet, ami 6:1-es budaörsi előnnyel kezdődött, de szerencsére a mieink nagyot küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye, 14:14-nél az ellenfelünk kényszerült időt kérni. Sajnos a taktikai szünet jó hatással volt a BDSE-Emericus játékosaira, négypontos előnyt dolgoztak ki. Az utolsó erőket is mozgósítva megfeleztük a különbséget, sőt 24:23-nál egyre zárkóztunk. Ezután azonban higgadtan lejátszotta a végjátékot ellenfelünk, pontot szerezve lezárta a mérkőzést.  

Női NBI alapszakasz, 13. forduló

2024. február 03. 18:30, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 100 néző.

MTK Budapest‒BDSE-Emericus 1-3 (-17, -18, 27, -23)

Játékvezetők: Mezőffy Zs., Szél M.

MTK Budapest: Kollár 5, Endrődi 2, Jakab 16, Vigh 6, Kardos 15, Briga 12. Csere: Divényi (liberó), Kindrusz, Gellér, Réthelyi 1, Mahler, Vámos 5.

Vezetőedző: Bene Róbert

BDSE-Emericus: Pisák F. 24, Katona 7, Horváth 20, Kiss 5, Pisák L. 2, Hernády 8. Csere: Ujvárosi, Berkó (liberó), Adamovic 1.

Vezetőedző: Ujvárosi Levente

Bene Róbert: ‒ Néhány játékosom nem képes az elejétől kezdve fókuszáltan játszani és ezzel minden ellenfelünknek akkora előnyt adunk, hogy mire felébredünk, addigra mentálisan már nagyon nehéz helyzetbe kerülünk és evidens, edzésen rengetegszer begyakorolt elemeket már nem hajtunk ugyanúgy végre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!