Atlétika
Nagy Marcell

Három meccs, három győzelem

Publikálva: 2015.12.18 Frissítve: 2015.12.18 Sakk

Az MTK Budapest mindhárom együttese asztalhoz ült a Budapesti Felnőtt Csapatbajnokság ötödik fordulójában. A kék-fehérek sakkcsapatai szépen zárták az évet, százszázalékos mutatóval hozták a játéknapot.

A legutóbbi fordulót három vereséggel zárták az MTK Budapest sakkcsapatai, így ráfért a sikerélmény a kék-fehérekre. 

Az MTK Budapest III. az őt 5 ponttal megelőző, és listavezető Sirály SÉ-vel játszott, és 9-3-ra győzött. Ezzel a kék-fehérek átvették a vezetést a csoportban, és minden reményük megvan a feljutásra. Szabolcsi János beszámolója szerint, a mérkőzés elején még nem nézett ki túl jól a dolog, de szívós munkával a negyedik órában becsavarták a partikat. Győzött Szente-Varga Fruzsina (igen erős ellenfél ellen), Szabolcsi János, Bíró András, Terbe Zsuzsanna, Berta Sándor, Fodor Péter és Tóth-Katona Tamás. Döntetlent ért el Csizmadia László, Téglás Balázs, Laza Szabolcs és Márta Dominik, utóbbi betegen játszva.
 

MTK Budapest III. – Sirály SE 9-3

Az MTK Budapest IV. is 9-3-ra nyert a Sárkány III. ellen, és magabiztosan vezet csoportjában. A feljutás természetesen rájátszásban fog eldőlni ebben az osztályban. Győzött Kálóczi-Trompowsky Kristóf, Gehér Koppány, Forgács András, Kemény Vagyim, Birovecz Ben Jordán, Virág Bálint és Fodor Kornél. Döntetlent ért el Yip Michael, Gehér József, Gehér László és Schwarczenberger Csongor.

MTK Budapest IV. – Sárkány DSE III. 9-3

Az MTK Budapest V. gyönyörű, 8-4-es győzelmet aratott a papíron sokkal erősebb, de jóval idősebb ATTE-Arisz ellen. Így ennek a csapatnak is van még esélye csoportjában a legjobb négybe kerülni, és a felsőházban szerepelni a rájátszásban. Győzött Koltai Dani, Pirity Tamás, Dobák Dániel, Varga Boldizsár, Radó Dávid, Róna András és Pirity Máté, míg Szép Janó és Urbán András remizett.

ATTE-ARISZ – MTK Budapest V. 4-8

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!