Kézilabda
Török Lilly

Győzelem és döntetlen az NB-ben

Publikálva: 2016.11.25 Frissítve: 2016.11.25 Sakk

A nemzeti csapatbajnokság 2. fordulójában az MTK I. a tavalyi bajnok Nagykanizsa II-t fogadta, és 7-5 arányban győzött. Az MTK II. a Vízüggyel 6-6-ot játszott.

Szabolcsi János beszámolója.

A feljutásra törő első csapatunk eredménye jó. Tavaly is megvertük a Nagykanizsát, de akkor csak 6,5 pontot szereztünk. Bemutatkozott csapatunkban a fiatal francia Timothée Heinz. Kiegyenlített játékban a taktikai utasításnak megfelelően nem erőltette a nyerést, hanem döntetlent játszott, akárcsak az első három táblán játszó Kállai Gábor, Juhász Ármin és Juhász Kristóf, valamint Jean-Luc Roos nemzetközi mester. Mindnyájan erős, veszélyes ellenfelek ellen remiztek.

Az ötödik táblán Marosi Levente sötéttel stratégiai mesterműben csomagolta össze és verte meg Zsirai Pétert. A hatodikon Szabó Balázs tűpontos, feladványszerű lebonyolítással győzött Havanecz Bianka ellen. Harmadik győzelmünket Terbe Juli érte el, biztosan használva ki ellenfele pontatlanságait. Boros Daninak idén sem jött be az orangután nyitás, viszonylag simán túljátszották. A maradék partikban Berta Sándor, Honos Attila és Fodor Balázs jobban állt, nyerésre játszott, de nem sikerült nekik.

Az MTK II. ellenfele élőben sokkal erősebb volt, viszont jóval idősebb is. A 6-6 nem rossz, de bosszantó hibákat is elkövettünk. Az első táblán két gyalogot is áldoztam a támadásért, de a végén remi végjátékba torkollott a dolog. Lyell Mark kezdetben jól állt, de Mika Janó régi jó kontrajátékos, az időzavarban felülkerekedett. Vitályos Marci hamar megbontotta az állás egyensúlyát, és utána már érvényesültek remek taktikai képességei.

Két újonc is bemutatkozott csapatunkban. Farsang Péter hosszú idő után ült asztalhoz, szépen támadott, kombinált, de az ellenfél jól időzített vezéráldozattal elérte a remit. A tehetséges, 13 éves Kovácsy Barnabás végig védekezett az MTA főtitkára ellen, olyan jól, hogy a végén már mintha ő állt volna jobban, de megnyerni nem lehetett. Czumbel Péter elrontotta jó állását, és elkeseredésében talán egy kissé korán adta fel a partit. Schreuder Misja kiegyenlített állásban remizett. Yip Michaelnek jó kompenzációja volt a beáldozott minőségért, de ez is csak remire volt elég. Kálóczi Kristóf pontos védekezése is döntetlent ért. Juhász Ágoston túl hamar akart nyerni, elfeledkezett a normális kifejlődésről, vesztett végjáték lett az eredmény. Gehér Koppány és Birovecz Ben Jordán biztosan nyertek jóval gyengébb ellenfelük ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!