Kézilabda
Poczetnyik Luca

Győzelem a Vasas Akadémia ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.03.01 Frissítve: 2020.03.01 Kosárlabda női

Oda-vissza vertük a piros-kékeket a női kosárlabda NB I-ben.

Vasas Akadémia TFSE-MTK Budapest 77-84 (19-15, 22-24, 18-22, 18-23)
Vasas Pasaréti Sportcentrum

Statisztikai lap itt.

A Tóth és Doktor kosárváláltásával kezdődő mérkőzés az első negyedében váltott vezetéssel haladtak a csapatok, és négypontos hazai előnnyel kezdődött a második tíz perc, melynek végére felzárkóztak a vendégek. A nagyszünet után sem változot nagyot a játék képe, ám a TFSE-MTK Budapest a két Jenkins 45 és Bernáth Réka 15 pontjával (Süle: 7, Arszenics: 2, Doktor: 9, Németh: 4, Kovács V.:2) végül elhozta a pontokat Pasarétről.

Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője: – Hasonlóan fájó vereséget szenvedtünk a TFSE-MTK ellen, mint idegenben azzal a különbséggel, hogy most jobb meccset játszottunk. Megint saját hibánk és dekoncentráltságunk miatt kaptunk ki. Nem ért minket meglepetés a mérkőzés alatt, az történt, amire készültünk. Egyszerűen kulcshelyzetekben azokat az embereket hagytuk dobni, akiről tudtuk, hogy jó befejező. Kicsit a Cegléd elleni párharcra emlékeztet ez a találkozó, kezünkben volt a győzelem, de megvertük saját magunkat.

Brianna Fraser, a Vasas Akadémia játékosa: – Jól kezdtük a mérkőzést, keményen küzdöttünk az első másodperctől, és magunkhoz is ragadtuk az előnyt. Nagy nyomást gyakoroltunk végig a labdára, a szerencse azonban nem a mi oldalunkon állt, vagy nem tudtuk megszerezni a kétes labdákat vagy nem sikerült gyorsan befejezni az akciót. Apró részletek döntöttek ezen a találkozón, sajnálom a végeredményt.

Magyar Bianka, a TFSE-MTK Budapest vezetőedzője: – Ez igazi csapatgyőzelem volt. A kupadöntő előtt próbáltunk mélyebb rotációval játszani, és pihentetni kulcsjátékosainkat. Ez sikerült, de kemény harcot hozott a találkozó. Most jön a bajnokság legfontosabb szakasza, úgyhogy készülünk gőzerővel, de már most nagyon boldogok vagyunk, hogy újoncként ilyen szép eredményeket érünk el.

Alisia Jenkins, a TFSE-MTK Budapest játékosa: – Mindkét csapat remek teljesítményt nyújtott, nehéz ellenféllel néztünk szembe. A találkozó megmutatta, miben kell még fejlődnünk, mit kell gyakorolnunk az edzéseken, ezen fogunk dolgozni.

Győzelem a Vasas Akadémia ellen (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!