Atlétika
Kulunics Vince

Fucsovics indulna a US Openen

Publikálva: 2020.08.02 Frissítve: 2020.08.02 Tenisz

Amennyiben megrendezik az amerikai nyílt teniszbajnokságot New Yorkban, Fucsovics Márton ott lesz.

Az MTK Budapest játékosa az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, legjobb tudomása szerint nézők nélkül, de megtartják a viadalt.

Eddig is minden Grand Slam-tornára elmentem, ez most sem lesz másként – fogalmazott a világranglistán 84. Fucsovics Márton, aki szombattól hétfőig szülővárosában, Nyíregyházán szerepel salakpályás versenyen.

A 28 éves teniszező elmondta, nagyjából egy hónapja kezdte el a felkészülést, azóta napi négy-öt órát edz.

Öt hónapot hagytam ki, ilyen még nem volt. Ausztriában versenyeztem volna a hétvégén, de aztán inkább úgy döntöttünk, idehaza szerepelek, mert itt várhatóan több mérkőzést tudok vívni, ráadásul különleges is lesz Nyíregyházán teniszezni – nyilatkozta, külön kiemelve, hogy bár sok szerette elkíséri a nemzetközi versenyekre, most még a nagymamája is ki tud majd menni és tud neki szurkolni a lelátóról.

Fucsovics legutóbb 2012-ben versenyzett szülővárosában: akkor – noha legyőzte a top 100-as Ernests Gulbist – a mieink 3–2-re kikaptak a lettektől a Davis-kupa euro-afrikai zónájának II. csoportjában.

A tornáról azt mondta, első kiemeltként győzelmet vár magától, de a lényeg, hogy minél jobban felkészüljön az augusztus közepén újrainduló nemzetközi viadalokra.

Érzem, hogy sok edzésre van szükségem, nehéz lesz a visszatérés – magyarázta a klubunk kiválósága, aki a US Open után Kitzbühelben, Madridban, Rómában és a Roland Garroson is szeretne pályára lépni.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!