Kézilabda
Porobic Zoé

Tenisz: Fucsovics sikere párosban, Babos meccse elhalasztva Ausztráliában

Publikálva: 2024.01.18 Frissítve: 2024.01.18 Tenisz

Fucsovics Márton és Marozsán Fábián kétszettes győzelmet aratott az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi páros versenyének első fordulójában.

A magyar duó – amely kvóta esetén a párizsi olimpián is indulna – csütörtökön a szabadkártyás indiai Anirudh Chandrasekarral és Vijay-Sundar Prashanth-tal csapott össze, az újabb melbourne-i esőzések miatt több mint négyórás csúszással. A 28 perces nyitószettben Fucsovicsék végig irányítottak, és egyetlen pontot sem vesztettek az első adogatások után. A folytatásban az ellenfél 3:3-ig tartotta magát, ekkor jött az újabb brék, így a magyarok jutottak tovább a 32 közé. A találkozó 1 óra 6 percig tartott. Egyesben Fucsovics már búcsúzott, Marozsán viszont bejutott a harmadik fordulóba, ahol pénteken a 12. kiemelt amerikai Taylor Fritz vár rá.

Fotó: Hungarian Tennis 

Női párosban a magyarként egyedül érdekelt Babos Tímea és Bondár Anna a nyitókörben az olasz Angelica Moratellivel és brit Samantha Murrayvel találkozott volna. A duó eredetileg közép-európai idő szerint 5.30 óra körül kezdett volna a 17-es pályán, de az eső miatt csúszott a program, és a Grand Slam-torna honlapja szerint csütörtökön már nem játszanak.

Eredmény:

páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért), férfiak:

Fucsovics Márton, Marozsán Fábián-Anirudh Chandrasekar, Vijay-Sundar Prashan (indiai) 6:3, 6:4

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!