Atlétika
Krizsán Xénia

Egy MTK-s itt, egy MTK-s ott a Budapest-kupa döntőjében (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.05.23 Frissítve: 2020.05.24 Tenisz

Meccsről meccsre jobban belelendültek a játékosok, meccsről meccsre szebb pontokat produkáltak, de a labdamenetek között sok volt a mosoly – sőt közben is. Ebből is látszik, jó ötletnek bizonyult a legjobb itthoni játékosokat szinte kivétel nélkül megmozgató Budapest-kupa, amelynek vasárnapi fináléjában az egyaránt az MTK Budapestet képviselő Fucsovics Márton és Jani Réka is színre lép, de sajnos egymás ellen. Igaz, így legalább biztos lesz a versenynek MTK-s nyertese.

Bár sokszor hiányoztak a vonalbírók és a labdaszedők, pláne a nézők, a Budapest-kupa második napja is jól sikerült: színvonalas meccseket láthatott az M4 Sport közvetítésének köszönhetően az egész ország. A játékosoknak pedig jót tett a rájuk irányuló figyelem, a játéklehetőség, bár nem mindenki élt vele, mert a karanténfogság miatti leállás után nem egyformán ment könnyen az újraindulás, vannak, akiknél még csikorog a gépezet – leginkább a váll, ami miatt pénteken Babos Tímea, szombaton pedig Balázs Attila döntött úgy, hogy nem vállalja az egyéni mérkőzéseket.

A vegyes párost viszont ők is vállalták.

Miután szombat estére mindenki megmérkőzött mindenkivel a csoportokon belül, kialakult a vasárnapi helyosztók párosítása, és örömmel adhatunk hírt arról, hogy a döntőben színre lépő négy játékos közül kettő is az MTK Budapest sportolója. A kék csoportból a nagy kedvvel játszó Fucsovics Márton a világranglistán párosban top100-as Stollár Fanny oldalán masírozott be a fináléba úgy, hogy férfijátékosunk egyesben (4:1, 4:2) és vegyes párosban (2:4, 4:1, 10–6) is megszerezte az ukrán kiválóság, Szerhij Sztahovszkij skalpját. Így még Stollár egyéni veresége is belefért.

Érdekesség egyébként, hogy Fucsovics és Sztahovszkij karriercsúcsa is a 31. helyezés a világranglistán.

A másik ágon némi meglepetésre Jani Réka és Marozsán Fábián került be a vasárnap 13 órára kiírt döntőbe – ebben a formációban a hölgyversenyző képviseli a kék-fehér színeket. Összesítésben kétszer is 2:1-re diadalmaskodtak Janiék, Marozsán mindkét egyesét megnyerte, Réka fel is nézett rá – na nem csak ezért, hanem főleg mert a húszéves fiatal egy fejjel magasabb nála. Pénteken nagy küzdelemben vegyes párosban, szombaton Réka révén egyéniben tették hozzá a párharcok megnyeréséhez szükséges második győzelmet, és ennyi éppen elég is volt. Jó csapatot alkottak!

Kérdés, hogy ahhoz is elég jót-e, hogy megnyerjék a Budapest-kupát. Amelynek mindenképp lesz MTK-s győztese. Vajon Fucsovics Márton vagy Jani Réka lesz az?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!