Atlétika
Moravcsik Angéla

Tenisz: nem sikerült a bravúr teniszezőinknek

Publikálva: 2023.07.08 Frissítve: 2023.07.08 Tenisz

Fucsovics Márton, Gálfi Dalma és Piros Zsombor vereséget szenvedett, míg Babos Tímeáék meccse félbeszakadt.

Szombaton négy teniszezőnk is pályára lépett: Gálfi Dalma és Fucsovics Márton egyesben, míg Babos Tímea párosban volt érdekelt a wimbledoni Grand Slam-tornán, Piros Zsombor pedig a karlsruhei Challenger-verseny elődöntőjében játszott.

Először Fucsovics Mártont láthattuk, aki a wimbledoni harmadik fordulóban nagyszerűen kezdett, hiszen megnyerte az első szettet a világranglista harmadik helyén álló Danyil Medvegyev ellen. Ezt követően az orosz játéka feljavult, és nagy küzdelemben hozta a következő három szettet, így Marci 4:6, 6:3, 6:4, 6:4-re kikapott, és búcsúzott a versenytől.

Ezt követően Gálfi Dalma a világranglista 22. helyén álló Jekatyerina Alekszandrovával játszott, szintén a harmadik fordulóban: Dalma az első szettet simán, 6:0-ra elveszítette. A második felvonás már szorosabb volt, ám Alekszandrova ezt is megnyerte 6:4-re, ezzel ő került be a következő körbe.

Később Piros Zsombor jól kezdte a karlsruhei salakpályás Challenger-torna elődöntőjét az olasz Giulio Zeppieri ellen, és meg is nyerte az első játszmát 6:2-re. Sajnos a következő két szettet 6:3, 6:3-ra az olasz nyerte, ezzel Zsombi remek menetelése véget ért.

A nap utolsó MTK-s érdekeltségű meccsén Babos Tímea a belga Kirsten Flipkens oldalán a Lauren Davis, Rosalie Van Der Hoek páros ellen játszott a wimbledoni nyolcaddöntőbe kerülésért. Timiék az első szettet 6:2-re elveszítették, a második játszma pedig 1:1 után félbeszakadt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!