Atlétika
Krizsán Xénia

Demjén Patrik Dorogon véd tavasszal

Publikálva: 2017.01.08 Frissítve: 2017.01.08 Labdarúgás

A Magyar Kupa búcsú miatt nincsenek a legszebb emlékeink Dorogról, ennek ellenére most jó lehetőséget kínál a város csapata az MTK Budapest egyik fiatal tehetségének a fejlődésre. Demjén Patrik, utánpótlás-válogatott kapuvédő, 2017 nyaráig kölcsönbe kerül a Dorogi FC-hez.

A 19 éves Demjén Patrik útja a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémián keresztül vezetett az MTK Budapesthez, ahol a klub egyik legnagyobb kapustehetségeként tartják számon. A magyar U20-as válogatott tagjaként részt vett a 2015-ös U20-as labdarúgó-világbajnokságon.

Patrikot arra kértük, hogy pár mondatban beszéljen az előtte álló új lehetőségről.

– Hogyan kerültél a Doroghoz?

– Menedzseremen keresztül jött a megkeresés a dorogiaktól, és a két klub egyetértésével gyorsan megszületett a fél évre szóló kölcsönadási szerződésem. Nekem és az MTK-nak is az volt az érdeke, hogy folyamatos játéklehetőséghez jussak az NB III-nál magasabb osztályban.

– Tehát ez újabb lépcsőfok lehet számodra az NB I felé.

– Jó lehetőség mindenképp, aminek örülök is. Igyekszem a lehető legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtani az előttünk álló félévben, hogy a Dorog is sikeres legyen, illetve az MTK Budapest szakmai stábjának is bizonyítsak magasabb osztályban.

– Mikor kezded a felkészülést?

– Január 9-én kezdjük jelen állás szerint a felkészülést, amit természetesen izgalommal várok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!