Kézilabda
Porobic Zoé

Csodacserék! (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.11.29 Frissítve: 2017.11.29 Labdarúgás

Séfi az utolsó percben döntött.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Gyirmót FC Győr 2-1 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 987 néző

Vezette: Erdős József (Király, Szécsényi)

Gólszerző: Gera (67.), Schäfer (91.), illetve (Varga, 61.)

Sárga lap: Korozmán (47.), illetve Széles (55.), Varga (65.)

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori, Gengeliczki, Talabér, Forgács – Jakab, Katona (Gera, 63.), Borbély (Schäfer, 20.), Szerencsi (Vass Patrik, 60.) – Hrepka, Korozmán

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gyirmót FC Győr: Rusák – Nagy, Széles, Stieber, Lengyel, Paku, Czár, Achim, Vörösbaranyi (Varga, 60.), Lázár, Kiss

Vezetőedző: Hannich Péter

A Magyar Kupa 8. fordulójában  a Gyirmót FC Győr együttesét fogadtuk. Jó előjelekkel vártuk a találkozót, hiszen idén már egyszer legyőztük őket, méghozzá októberben, idegenben.

Az összecsapás előtt elkezdett esni a hó, ami a meglátszott a csapatok első félidei játékán. Az első játékrészben Borbély Bálint 20. percben elszenvedett sérülésén kívül alig akadt említésre méltó helyzet. A mieinknél Korozmán próbálkozott gyengécske fejessel, majd Jakab szabadrúgása kerülte el jócskán a kaput, de ezen kívül egyik háló sem forgott veszélyben.

A szünet után némileg felpörögtek a csapatok, aminek a 61. percben meg is lett az eredménye: egy perccel becserélése után Varga csapott le Bori rossz felszabadítására, és gyönyörűen lőtt a léc alá.

Feczkó Tamás azonnal a pályára küldte Gerát és Vass Patrikot, ami remek hatással volt a csapatra, így nem sokáig kellett búslakodnunk a bekapott gól miatt. A 67. percben Vass szögletét Gengeliczki fejelte kapura, és ugyan Rusák szépen védett, a kipattanót Gera bekotorta.

A találatnak köszönhetően még nagyobb fokozatba kapcsoltunk, és sorra jöttek a gólszerzési lehetőségek: legközelebb Schäfer járt ahhoz, hogy betaláljon, de a gólvonalról tisztázták kísérletét.

A hajrában a Gyirmót úgy tűnt, elégedett lenne a hosszabbítással, talán ez lett a veszte. A 91. percben Jakab beadása után Hrepka fejesét Rusák csodával határos módon hárította, de a kipattanót Schäfer értékesítette, így végül megmenekítette csapatunkat a hosszabbítástól, és biztosította továbbításunkat a 16 közé.

A 9. fordulóban a Rákosmentét búcsúztatót Sénye otthonában folytatjuk.

Feczkó Tamás: – Az utolsó percig hittünk a győzelemben. 0-1-nél is mentünk előre, és olyan labdarúgók kerültek a pályára, akik tudtak változtatni a játék képén. Mindenki végig bízott a sikerben, ami kulcsfontosságú volt. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!