Atlétika
Krizsán Xénia

Csapatban az arany a cél

Publikálva: 2019.02.26 Frissítve: 2019.02.26 Vívás – tőr/párbajtőr

A kadet Eb-n szerzett egyéni ezüstérem után sem dől hátra Bartkó Levente, a Brüll Alfréd Akadémia tehetsége.

Bartkó Levente, a Brüll Alfréd Akadémia kiválósága ezüstérmet szerzett a Foggiában rendezett kadet párbajtőr Európa-bajnokságon. Leventét a döntő másnapján, még Olaszországban értük utol.

A legjobb 32 között a svéd Christopher ellen magabiztosan vívtam, szerencsére nem volt túl izgalmas mérkőzés: az elején elléptem 3-4 tussal, és ezt az előnyt őriztem meg a végéig – idézte fel a főtábla küzdelmeit a mindössze 16 éves vívó. – Aztán a nyolcaddöntőben a lengyel Bulandra ellen az asszó elején nem éreztem a távolságot, és 4-0-ra elment az ellenfelem. Innen tudtam fordítani: 9-8-ra vezetett, aztán adtam hét egylámpás tust. A legjobb nyolc között az orosz Lomaga ellen már az elejétől nagyon jól ment a vívás, 5-1-es kezdéssel megalapoztam, aztán végig megtartottam az előnyt. Az elődöntőben az olasz Remondini következett, életemben először most vívtam a pódiumon. Eleinte kicsit izgultam, de aztán szépen, lassan feloldódtam. Szinte végig fej-fej mellett haladtunk, 14-13 után egy együttes találattal nyertem. A döntőben 8-7-ig tartottam a lépést az orosz Tolaszovval, ezt követően tudott leszakítani, elfáradtam.

A Brüll Alfréd akadémista elárulta, egyelőre nem volt nagy ünneplés, mivel kedden folytatódik számára az Eb, immár csapatban – de bízik benne, hogy ez csak újabb ok lesz az ünneplésre.

Csapatban is szeretnénk mindenképpen érmet szerezni, sőt, kifejezetten aranyat! – árulta el Levente, aki a kontinensviadalt követően már készülhet is az áprilisi világbajnokságra, amelynek a lengyelországi Torun ad otthont.

Bakodi Róbert, Levente edzője sem fukarkodott a dicséretekkel a finálét követően.

Nagyon büszke vagyok Levire, remekül vívott egész nap! Hogy milyen nagyszerű fiú, azt tökéletesen jellemzi, hogy az ezüstérmet érő, elvesztett döntője után annyit mondott: elnézést, mester, elfáradtam a végére… Bátran, okosan, többször elegánsan is vívott, őszintén remélem, hogy komoly sikereket érhet majd el. Akár már itt, Foggiában, válogatott csapattársaival a keddi csapatversenyen – nyilatkozta a büszke mester a szövetség honlapjának.

Kadet fiú párbajtőr egyéni, 105 induló. A csoportmérkőzéseken:Bartkó Levente 5/1,

A legjobb 32 közé jutásért: Bartkó-Kiiroja (észt) 15-12

A legjobb 16 közé jutásért: Bartkó-Kelly (svéd) 15-11,

Nyolcaddöntő: Bartkó-Bulandra (lengyel) 15-9.

Negyeddöntő: Bartkó-Lomaga (orosz) 15-10.

Elődöntő: Bartkó-Remondini (olasz) 15-14.

Döntő: Bartkó-Tolaszov (orosz) 9-15.

Végeredmény: 1. Vlagyimir Tolaszov (orosz), 2. Bartkó Levente (edző: Bakodi Róbert, válogatott edző: Andrásfi Tibor), 3. Dario Remondini (olasz) és Simone Mencarelli (olasz),

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!