Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Bese: „Sokkal rutinosabb kapusként tértem haza” (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.06.19 Frissítve: 2019.06.19 Labdarúgás

Mint arról beszámoltunk, Bese Balázs szerződést hosszabbított klubunkkal, és kölcsönszerződése után a következő idényben a mieinknél folytatja pályafutását.

A 20 éves kapussal erről, a várakozásairól és egyéni fejlődéséről beszélgettünk az új megállapodás aláírását követően.

Milyen érzésekkel térsz vissza klubunkhoz?
- Hazajöttem. 15 éves korom óta tartozom az MTK kötelékébe, itt játszhattam már a felnőtt csapatban is, úgyhogy természetesen nagyon örülök. Ismerős közegbe érkezem, hiszen a maradók közül is akadnak, akikkel együtt játszottam, míg az érkezők közül is többekkel jól ismerjük egymást, a beilleszkedéssel tehát nem lesz probléma.

Több mint 30 meccsen védtél az előző szezonban, mennyit profitáltál ebből? 
- A tavaly nyári kölcsönadásom fő célja az volt, hogy minél több játéklehetőséghez jussak, tehát az akkori lépés elérte a célját, hiszen alig néhány mérkőzést kellett csak kihagynom. Úgy érzem, az elmúlt néhány hónap kifizetődő lesz, hiszen rutint szereztem, olyan meccseken állhattam a kapuban, amikor érezhető volt, hogy nagyobb a tét, nem szabad hibázni. Sokat védhettem teher alatt, ez pedig megerősíti az embert.

Külön előny lehet, hogy Michael Borisszal jól ismeritek egymást.
- Főleg az U21-es válogatottnál dolgoztunk együtt, de az alacsonyabb korosztályoknál is volt alkalmunk megismerni egymást. Nagyon jó edzőnek tartom, aki egy nagyon jó ember is, egyértelműen játékospárti. Mindig segít mindenben, de mivel ő is napról napra fejlődni akar, ezért cserébe a legjobb teljesítményt várja el a játékosoktól is. 

Hogyan számolsz: kezdő kapus leszel?
- A helyemért meg kell küzdeni, ez az alapállás. A kérdés mindig az, hogy van-e bizalom feléd, én pedig azt érzem, hogy ez itt az MTK-nál megvan. Meg fogom kapni a lehetőséget, és az már csak rajtam múlik, élek-e azzal.

Milyennek látod a csapat esélyeit a következő idényben?
- A fiatalok mellett sikerült megtartani meghatározó játékosokat is, akik így a leendő keretben kiváló elegyet alkothatnak majd a fiatalokkal. Az ő jelenlétük fontos is nekünk, fiatalabbaknak. A keret alkalmas lehet arra, hogy visszajussunk az élvonalba. A legfontosabb, hogy a célunk elérése érdekében együtt tudjunk működni, ne legyenek széthúzások az öltözőben. Közhely, de úgy gondolom, a legfontosabb, hogy mindig csak egy meccsre előre nézzünk, ne az októberi meccseket akarjuk már most előre megnyerni, hanem mindig csak a következőt. Aztán megint a következőt, egészen addig, amíg el nem érjük a célunkat. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!