Keresés

Babos Tímea is kapott meghívót

Publikálva: 2019.01.09 Frissítve: 2019.01.08 Tenisz

Három MTK-s is a csapatba kerülhet.

Babos Tímea is kapott meghívót a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport februári tornájára, melyen a magyar női teniszválogatott az angliai Bath-ban szerepel.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Juhász Gábor kapitány az MTSZ-szel a kapcsolatot korábban megszakító Babos Tímeát, és a szintén MTK Budapest színekben versenyző Gálfi Dalmát és Jani Rékát is jelölte a viadalra Stollár Fanny és Bondár Anna mellett.

A szövetség a híradásában kitért arra, hogy a válogatott célja a playoff-körbe való feljutás lesz február 6-9. között. Az esemény sorsolása hétfőn lesz, a három top 100-as játékossal – Johanna Konta 38., Heather Watson 93., Katie Boulter 99. – kiálló Nagy-Britannia és Szerbia (Aleksandra Krunics, Olga Danilovics, Ivana Jorovics) csapata kiemelt lesz, közülük az egyikkel biztosan találkoznak a magyarok, a Donna Vekiccsel (29.) felálló Horvátországot azonban biztosan elkerülik. A többi ellenfél Törökország vagy Görögország, valamint Grúzia vagy Szlovénia lehet majd.

Tavaly a magyar csapat Tallinnban 2-1-re kikapott a svédektől, majd 2-1-re verte a szlovénokat és 3-0-ra a horvátokat. A csoportdöntőnek megfelelő osztályozón azonban 2-0-ra kikapott a britektől.

Forrás: MTI

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!