Atlétika
Szabó Beatrix

Tenisz: Kincses Kolos a legjobb U16-os európaiak között Monte-Carlóban

Publikálva: 2023.10.26 Frissítve: 2023.10.25 Tenisz

Kincses Kolos kiharcolta helyét a legjobb nyolc között, ennek köszönhetően novemberben ott lehet Monte-Carlóban, az U16-os európai teniszezők Masters-versenyén.

Hivatalossá vált a korosztályos európai Masters-versenyre kvalifikált játékosok névsora. A szezonvégi elittorna november 2-án kezdődik Monacóban, ahol azok a 14 és 16 év alatti teniszezők indulhatnak, akik a 2023-as évben a legkiemelkedőbben teljesítettek az európai szövetség (Tennis Europe) versenysorozatában – számolt be a hazai szövetség (MTSZ).

Az esemény utolsó lehetőséget kínál idén a fiataloknak, hogy korosztályuk legjobbjaival mérkőzzenek meg a világ egyik legnagyobb presztízsű teniszlétesítményében, a Monte-Carlo Country Clubban, mely sorozatban harmadik alkalommal ad otthont a viadalnak. A magyar színeket Kincses Kolos képviselheti az U16-osok között.

Az MTK Budapest fiatal játékosa idén egyesben és párosban is két-két tornát nyert a Tennis Europe állomásain, emellett Babos Csaba tanítványa már az ITF Junior Tour versenyein is bontogatja szárnyait.

Az európai mesterversenyt 1996 óta többek között Rafael Nadal, Alexander Zverev, Kim Clijsters és Belinda Bencic is megnyerte, de magyar győztesek akadtak: 2008-ban Zsiga Máté, 2012-ben Gálfi Dalma, 2013-ban és 2014-ben pedig Valkusz Máté állhatott a dobogó tetejére.

(A kép forrása: MTSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!