Tenisz
Babos Tímea

Az ideális tanítvány

Publikálva: 2017.07.10 Frissítve: 2017.07.10 Kajak-kenu

Nem fukarkodott a dicséretekkel Rajna András, amikor a Brüll Alfréd Akadémia kiválósága került szóba.

Remekül szerepelt a hétvégi felnőtt, U23-as és ifjúsági kajak-kenu válogatón Kállai Róbert Gida, az MTK Budapest versenyzője. A 17 éves kenus aranyérmet szerzett 200 méteren, ezzel kvalifikálta magát a korosztályos világbajnokságra.

Nagyon rendes srác, barátságos és tisztelettudó a társaival, edzőivel egyaránt – jellemezte a Brüll Alfréd Akadémia kiválóságát Rajna András, az MTK Budapest kajak-kenu szakosztályának igazgatója. – Komolyan és céltudatosan készül, edzéseken kívül is odafigyel mindenre: az étkezésre, a pihenésre, egyszóval sportemberhez méltóan él. Ideális tanítvány: akarja, és meg is tudja csinálni, amit feladatául kap. Technikailag, mozgáskivitelezés szempontjából kiemelkedik a korosztályából, a felnőtt mezőnyhöz majd még egy kicsit erősödnie kell.

Az U23-as és ifjúsági világbajnokságot július 27. és 30. között rendezik a romániai Pitestiben. Kállai Róbert Gida 200 méteren már biztosan rajthoz áll, de az sem kizárt, hogy más távokon, esetleg négyesben is számítanak majd rá.

– A minimum, hogy döntős legyen, azon belül is lehetőleg az első hatban végezzen – mondta Rajna András, hozzátéve, ezzel nem tesznek túl nagy terhet a versenyzőre. – Hozzátartozik persze az igazsághoz, hogy a táv jellegéből adódóan a legkisebb hiba sem fér bele, 200 méteren egy rossz mozdulat is végzetes lehet. Egy jó eredmény szinte hibátlan evezést feltételez.

2017. július 27-30. U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokság; Pitesti (Románia)

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!