Tenisz
Fucsovics Márton

Kajak-kenu: Európa Játékok és újabb válogató is lesz júniusban

Publikálva: 2023.06.03 Frissítve: 2023.06.03 Kajak-kenu

Eseményekben gazdag nyárkezdet elé néznek kajakozóink és kenusaink júniusban is, hiszen szinte valamennyi szakágban fontos versenyek jönnek. Európa Játékok, válogatók és regionális versenyek lesznek.

A duisburgi kvótaszerző világbajnokság főpróbája lesz a krakkói Európa Játékok – ami Európa-bajnokságnak minősül –, amelyet június 21. és 24. között rendeznek Lengyelországban. Ez lesz a hónap legfontosabb eseménye a sportágban, érdekesség viszont, hogy az eseményen nem rendeznek ezer méteres számokat.

Az Európa Játékok előtt közvetlenül június 15. és 17. között újra a Maty-érre figyel mindenki, hiszen elrajtol a II. felnőtt, U23, ifjúsági és para kajak-kenu válogató és para kajak-kenu magyar bajnokság. A válogatónak nagy jelentősége van a nyári világversenyek okán, így biztosan izgalmas futamokat és nagy csatákat láthatunk majd. A döntőket ezúttal is élőben lehet követni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Youtube-csatornáján.  

A regionális akadémiák fiataljai sem fognak unatkozni, hat akadémiai kupát is rendeznek kajak-kenu szakágban is június első hétvégéjén. A kupák célja, hogy erősítsék az akadémián belüli egyesületek közötti kapcsolatot, lehetőség biztosít a csapathajós versenyegyesülésekre, illetve ezeken az eseményeken lehet kiharcolni az indulást az idei Magyar Kupa döntőre, ami június 23-24. között lesz Fadd-Domboriban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!