Kézilabda
Poczetnyik Luca

Az Extraligáért játszhatunk (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.04.08 Frissítve: 2018.04.08 Röplabda

Harmadszor is legyőztük a Budaörsöt, a Vasas-Kaposvár párharc vesztesével csapunk össze az Extraligába jutásért.

MTK Budapest–Budaörsi DSE 3:0 (14, 19, 22)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 150 néző
Vezette: Farkas, Mezei

MTK Budapest: Kötél 6, Godó 13, Kis R. 4, Legros 8, Takács B. 12, Hatziefsztratiadu 9
Csere: Nagy F. (liberó), Nyuka, Lesi
Vezetőedző: Tóth Gábor

BDSE: Szabó L., Radomszki 11, Ostorházi 7, Vezsenyi 10, Tóth E. 9, Kilyénfalvi 2
Csere: Maurer (liberó), Juraszik 1, Szabó K. 2, Szabó D.
Vezetőedző: Balogh István

Szombat délután rendezték a Budaörs elleni, három győzelemig tartó párharc harmadik összecsapását. Mivel az első két mérkőzést mi nyertük, így nem is lehetett más lányaink célja, mint az elődöntő lezárása.

Esélyeshez méltóan kezdtük a találkozót, a Budaörs nem igazán tudta tartani a lépést a mieinkkel. Balogh István 10-4-nél időt is kért, hogy rendezze csapata sorait, de ezt követően is csak tovább nőtt a különbség. Az első játszmát végül 25-14-re nyertük, bizakodva várhattuk a folytatást.

A második szettre feljavulni látszott a Budaörs, nagyjából a játékrész derekáig tartotta is a lépést Tóth Gábor együttesével. Ezt követően a mieink is sebességet váltottak, és bár hősiesen küzdött ellenfelünk, végül a második játszmát is behúztuk (25-19).

A harmadik szett közel sem úgy alakult, ahogy reméltük: talán már elhittük, hogy megvan a győzelem és a továbbjutás is, mindenesetre a Budaörsnek esze ágában sem volt elengedni a meccset. Sokáig vezettek a vendégek, 10-13-nál már másodszor kért időt Tóth Gábor, hogy felrázza tanítványait. 16-19 után öt pontot csináltunk gyors egymásutánban, átvettük a vezetést, és előnyünket meg is őriztük a játszma végéig.

Ezzel a győzelemmel csapatunk végleg megnyerte a Budaörs elleni elődöntőt, így az Extraligába való jutásért játszhat a Vasas Óbuda–1. MCM Diamant-Kaposvári Egyetem párharc vesztesével. Az első mérkőzést a somogyiak nyerték 3:1-re.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!