Atlétika
Szabó Beatrix

Röplabda: „Technikai, taktikai, és mentális részekben igyekszem segítséget nyújtani és átadni a tapasztalataimat” ‒ Kunert Mátyás

Publikálva: 2023.08.17 Frissítve: 2023.08.17 Röplabda

Kunert Mátyás csatlakozott az edzői stábhoz.

Kunert Mátyás motivált, és azon van, hogy a játékosmúltja alatt szerzett tudásából minél többet átadjon a röplabdázóinknak.

‒ Hogyan fogadtad a megkeresést, mi motivált a döntésben, hogy segítsd az NBI-es felnőtt csapat munkáját?

‒ Bene Robival régi ismerősök vagyunk, sokat játszottunk egymás ellen az aktív játékos és utánpótlás-válogatottbeli korszakaink során, barátságunk is innen ered. Izgalmasan hangzott számomra, amikor Robi felvázolta, hogy milyennek képzeli a közös munkát velem. Bevallom különösen az tetszett meg, hogy viszonylag új és fiatal csapatot tervez összetenni, így számomra nem is lehetne ez ideálisabb kezdet, mint hogy újdonsült edző oldalán fiatal és új csapatot irányítsunk.

‒ Mi az, amit a játékosmúltadból át tudsz adni a lányoknak leginkább?

‒ Nyitásfogadó, szélsőütő játékosként számos csapatban megfordultam 2005 óta, így sok tapasztalatom van a poszt szemszögéből. Strandröplabda-játékosként és edzőként is nagy rutinra tehettem szert az elmúlt nyolc évben. Ennek a két nagy halmaznak köszönhetően, a technikai, a taktikai, és a mentális részekben igyekszem segítséget nyújtani és átadni a tapasztalataimat a lányoknak.

‒ Hogyan várod a közös munkát, milyenek az eddigi benyomásaid?

‒ A strandröplabdaszezon lezártával a második héten csatlakoztam a csapathoz, így eddig csak egy ismerkedéses beszélgetésen vettem részt, amin sok ismerős arccal találkoztam. Mindenképpen új dolog lesz ez az életemben, így izgatott és motivált is vagyok. Úgy érzem, nagyon sokat fogunk tudni tanulni egymástól.

Fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!