Atlétika
Nemes Rita

A szülinapos szakosztályvezető

Publikálva: 2020.03.18 Frissítve: 2020.03.18 Vívás – tőr/párbajtőr

Március 18-án ünnepli születésnapját Szényi Péter, tőr, illetve párbajtőrszakosztályunk vezetője. A nagy nap apropóján beszélgettünk vele.

– Nagyon boldog születésnapot kívánunk! Lesz bármi ünneplés – jelen körülmények között?

Nem hiszem. Most még a családtól is el vagyunk zárkózva, önkéntes karanténban.

– Nem nagyon van rajtad kívül olyan szakosztályvezető a klubnál, aki aktívan űzi az adott sportágat. Hogyan tudod összeegyeztetni a két szerepet?

Szerencsére egész könnyen. Általában délelőttönként, illetve napközben meg tudom csinálni a munka adminisztratív részét, így délután már „csak” az edzésre kell koncentrálnom. Abból a szempontból is jó ez a helyzet, hogy nem csupán vezetői, de versenyzői szemszögből is látom a dolgokat.

– A szakosztályvezetői szerepvállalásod óta sikert sikerre halmoz a szakosztály: Wimmer Dorina, Miskó Dorina, Somody Soma, Bartkó Levente, Pöltz Anna, Kókai Csilla és még hosszan sorolhatnánk a neveket. Mi a titok?

Elsősorban a szakmai stábot emelném ki: remekül dolgoznak, és jól bánnak a gyerekekkel. Sokat hallom vissza a sportolóktól, hogy a családias hangulat miatt szeretnek hozzánk járni. Akkortájt, mikor elkezdtem itt dolgozni, elég sokan távoztak, de mostanra sikerült biztos utánpótlásbázist kiépítenünk: az olimpici-korosztály például egészen kiemelkedőnek tűnik. Továbbá nagyon jó megállapodásokat kötöttünk különböző klubok öttusaszakosztályaival, akik hozzánk küldik párbajtőrözni a sportolóikat. Remek asszózási lehetőségek vannak a szakosztályunkban, ennek is köszönhetőek a fent említett sikerek.

– Hogyan viselitek a mostani bizonytalanságot?

Leállítottuk az edzéseket, jelen helyzetben ez a legfelelősségteljesebb döntés. Jó lenne minél előbb túllenni ezen az egészen, és visszatérni a megszokott kerékvágásba. A bizonytalanság a legrosszabb, hogy nem tudjuk, meddig tart ez az egész, hogy mikor lehet újra kinyitni a termet. A nemzetközi és a magyar szövetség is törölte a közeljövőbeli versenyeket, nem tudni, mire készüljünk. Pöltz Annának, Wimmer Dorinának például lenne korosztályos világbajnoksága az idén, ők például otthon azért edzegetnek, erősítenek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!