Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

A rájátszásra készülve

Publikálva: 2019.02.07 Frissítve: 2019.02.06 Röplabda

A női röplabda NB I Liga 18. fordulójában csapatunk a Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia otthonába látogat.

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt immár matematikailag is biztos, hogy a másodiknál rosszabb helyen nem végezhetünk az NB I Ligában, azaz mindenképpen játszhatunk az Extraligába jutásért.

Persze nem dőlhetünk még hátra, szombaton az NB I Liga harmadik helyén álló Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia otthonába látogatunk. Milodanovics Andrea tanítványai ellen soha sincs könnyű dolga az ellenfeleknek: októberben 3:1-re, decemberben 3:2-re tudtunk nyerni, mindkétszer nagy küzdelemben.

– Ezúttal is nehéz mérkőzésre számítok: a játékosállományuk nem nagyon változott, igaz, meglehetősen hektikus teljesítményt nyújtottak mostanában – vélekedett vezetőedzőnk, Tóth Gábor. – A Balatonfürednek nagyon kellenek most a pontok, nagy küzdelemben van a Gödöllővel és a Budaörssel az első négybe kerülésért. Erre fel kell készülnünk, ugyanakkor eszünk ágában sincs pontokat ajándékozni senkinek, úgyhogy rendkívül motiváltan lépünk pályára ezúttal is.

A szezon során nyújtott remek teljesítményének, illetve az üldözőink közötti körbeveréseknek köszönhetően az alapszakasz utolsó harmada már szinte csak a rájátszásra való felkészülésről szól. Ugyanakkor joggal merül fel a kérdés, mennyire lehet felkészülni alacsonyabban jegyzett csapatok ellen például a Jászberény, vagy épp a Haladás otthonában ránk váró találkozókra.

– Igyekszünk tovább csiszolni a játékunkat, védekezésben és támadásban egyaránt. Napról-napra, hétről-hétre ezen dolgozunk, különböző felállásokban. Próbálom megtalálni a játékosokat, akik az adott játékhelyzetben, adott rendszerben a legjobban tudnak teljesíteni – árulta el vezetőedzőnk. –. Természetesen nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy a leendő ellenfeleinknél jóval gyengébb riválisok ellen készülünk. Pont ez volt a kritikám a játékosok felé a Kaposvár elleni meccset követően, amelyen remek lehetőséget szalasztottunk el egy erős ellenféllel szemben. Az alsóházi csapatok elleni meccseken inkább igyekszem a fiataloknak, az amúgy kevesebb játékidőhöz jutó lányoknak lehetőséget biztosítani.

A szombati mérkőzésen Mezőffy Zsolt és Mezei Zoltán fújja a sípot.

2019. február 9. 18:00 Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia–MTK Budapest (NB I Liga, 18. forduló); Szent Benedek Gimnázium (8230 Balatonfüred, Hősök tere 1.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!