Karate
Sterck Laura

A junior leányok kiütéses sikerrel kezdték a felkészülést (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.22 Frissítve: 2019.06.22 Kézilabda

A hazai rendezésű Eb-re készülő leány U19-es válogatott huszonegy góllal verte a szlovénokat a siófoki felkészülési mérkőzésen, írja be az utanpotlassport.hu

A junior lányok első mérkőzésüket játszották a közvetlen Eb-felkészülés során a náluk lényegesen kisebb játékerőt képviselő szlovénok ellen. Mindenképpen pozitív fejleménynek számított, hogy a hosszú sérüléséből visszatérő Kuczora Csenge újra a válogatottban szerepelt, ugyanakkor a keresztszalag-szakadás miatt a győri Eb-t is kihagyni kényszerülni Afentaler Sára természetesen nem volt a csapatban.

A győzelem viszont egy pillanatig sem forgott veszélyben. Golovin Vlagyimir alakulata gyakorlatilag az elsőtől az utolsó percig kézben tartotta a mérkőzést. Az első félidőben még valamelyest tartották magukat a vendégek, akkor még „csak” hat góllal vezetett a magyar együttes (18–12).

Utána viszont nem kegyelmezett a vb-ezüstérmes társaság. A végére huszonegy találatos különbséget dolgozott ki, kis híján negyven gólt szerezve 39–18-ra győzött, ami a felkészülés ezen szakaszában biztatónak mondható. A legeredményesebb magyar ezúttal a balszélső Takó Viktória volt, aki hatszor is eredményes volt a második félidőben.

LEÁNY U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, SIÓFOK
Magyarország–Szlovénia 39–18 (18–12)

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!