Kézilabda
Török Lilly

Kézilabda: kilencgólos előnyről veszítette el a meccsét az U19

Publikálva: 2024.02.26 Frissítve: 2024.02.26 Kézilabda

Sajnos az U17-nek sem jött össze a siker hétvégén.

A bajnokság 18. fordulóját mindkét utánpótláskorú együttesünk hazai pályán játszotta le. Serdülőink az Alba Fehérvár KC-val néztek szembe, míg az ifisták a Hajdúnánással. A fiatalabbak sajnos húsz perc alatt jelentős hátrányt szedtek össze, 18-10-re vezettek a vendégek. A félidő hátralévő részében kicsit sikerült kozmetikázni az álláson, így ötgólos hátrányban mehettünk szünetre.

A második játékrész elején még négyre is visszajöttünk, de a 39. percre elléptek a székesfehérváriak kilenc góllal. Innen már nem volt visszaút számunkra, magabiztosan nyert ellenfelünk 48-35-re.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 18. forduló

MTK Budapest‒Alba Fehérvár KC 35-48 (18-23)

Báthori Gábor: ‒ A Fehérvár ellen tartalékosan tudunk csak pályára lépni a sérültek és a betegek többen voltak, mint az egészséges társaik. Ennek ellenére a pályára lépők nagy lelkesedéssel és akarással kezdték a mérkőzést. Egy félidőig tartottuk magunkat és összeségében eredményes játékot játszottunk, köszönhetően Kovács Nikolett tizennégy góljának.

Az ifisták 3-0-val kezdték el a Hajdúnánás elleni összecsapásukat, és az első félidőn át végig a mi irányításunk mellett zajlott a mérkőzés. A félidei hajrá pedig olyannyira jól sikerült, hogy Kolumbán Kíra góljával 15-10-re módosítottuk az állást a szünet előtt.

A fordulást követően is remekül kézilabdáztak a mieink, és negyedóra elteltével Fehér Dominika már a kilencgólos különbséget állította be javunkra. Azt hihettük, hogy a hátralévő idő már csak az örömjátékról fog szólni, de nagyot tévedtünk. A sorozatos technikai hibáinkat kihasználta ellenfelünk, és mindössze öt perc alatt háromra zárkóztak. Már kettőre is visszajöttek a hajdúnánásiak, de az 53. percben újra hárommal mentünk. Sajnos a hullámvölgyből továbbra sem tudtunk kijönni, aminek az lett a következménye, hogy bő három perccel a vége előtt 33-33-mat mutatott az eredményjelző. Továbbra is gólképtelek voltunk elől, míg a vendégek kétszer is eredményesek tudtak lenni, így nagyon fájó vereséget szenvedtünk.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 18. forduló

MTK Budapest‒Hajdúnánás SK 33-35 (20-15)

Kekezovity Marinko: ‒ Nagyon szép játékot mutattunk támadásban és védekezésben is egészen a 45. percig, ahol azt hihettük már megvan a két pont, és lehetőséget tudnak kapni a kevesebbet pályára lépők is. Ehelyett érthetetlen visszaesés és pánik volt a játékban, így tizenöt perc alatt elveszítettük a kilencgólos előnyt. Támadásban hibáztunk, és olyan rossz döntéseket hoztunk, amilyeneket még az edzéseken sem. Nagyon csalódott vagyok, ez fájdalmas pofon volt. Remélem, megtanuljuk ebből a meccsből, hogy a mérkőzés hatvan percig tart, és a játékvezető sípjáig kell küzdenünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!