Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: jönnek a visszavágók, érkezik a Kisvárda

Publikálva: 2024.02.08 Frissítve: 2024.02.07 Kézilabda

Túl vagyunk a bajnokság felén.

A Kozármisleny KA elleni mérkőzés volt az őszi sorozat utolsó fordulója, ami remekül sikerült számunkra, hiszen a sereghajtó ellen magabiztos ‒ 28-17-es ‒ győzelmet arattunk. Ez jó löketet adhat a tavaszi idény kezdésére, melyen elsőként a Kisvárda Master Good SE ellen mérjük össze magunkat.

Szeptember elején Kisvárdán kezdődött számunkra a K&H Liga, ahonnan minden csapatnak nagyon nehéz elhozni a pontokat, sajnos hónapokkal ezelőtt nekünk sem sikerült. Nem voltunk pedig messze a győzelemtől, a második félidőben több góllal is vezettünk, ám a végjátéki rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat, 28-25-re elveszítettük a találkozót.

Valami nagyon hasonló, küzdelmes összecsapásra számíthatunk szombaton is, ám ezúttal mi örülnénk a mérkőzést végét jelző sípszó elhangzásakor. Ellenfelünk ‒ hozzánk hasonlóan ‒ kilenc pontot gyűjtött össze tizenhárom forduló alatt, mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bír a hétvégi meccs.

A kisvárdaiak a legutóbbi meccsüket Mosonmagyaróváron játszották, amelyen 34-27-re kikaptak. Józsa Krisztián kerete decemberben ‒ Sápi Gréta sérülése miatt ‒ bővült, hiszen Ivana Djatevska csatlakozott hozzájuk. A házi góllövőlistát Karnik Szabina vezeti, ám az ő játéka bizonytalan, az utóbbi meccseken ugyanis nem tudott társai segítségére lenni. A belső posztokon nagyon erősek a kisvárdaiak, a játékuk ezekre a helyekre koncentrálódik, hiszen a korábban nálunk is megfordult jobbátlövőt két átlövő követ a rangsorban, Juhász Gréta és Siska Pálma. 

Vágó Attila: ‒ Bízom benne, hogy az elmúlt bajnokikon mutatott forma szombaton is megvalósul. Nem lesz könnyű találkozó, de mindenképpen itthon akarjuk tartani a két pontot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 14. forduló

2024. február 10. 15:30, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Kisvárda Master Good SE

Játékvezetők: Felhő F., Öcsi T.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!