Kézilabda
Andróczki Flóra

Babos elvesztette a brékháborút

Publikálva: 2018.01.04 Frissítve: 2018.01.04 Tenisz

Babos Tímea közel járt ahhoz, hogy 2016 után ismét bejusson a legjobb négy közé a szezonnyitó kínai WTA-versenyen, de végül közel kétórás mérkőzésen a 4. helyen kiemelt Begu bizonyult jobbnak.

Az MTK Budapest 24 éves éves játékosa brékkel nyitotta a 60 perces első felvonást, de azonnal el is veszítette az adogatását. A picit pontosabb Begu 1-1 után összesen három bréklabdát hárított, majd a hatodik gémet 30-ra nyerte fogadóként. Timi azonnal válaszolt, 30-ra brékelt, majd egyenlített 4-4-re. A nyitószett végjátékában Begu bréklabdáról nyerte adogatását, majd fogadóként csak egy labdamenetet veszített, így lezárult a fordulatos első játszma.

A második szettet is a román játékos kezdte jobban, 4-1-re húzott el a játszmában, de ezután Timi feljavult, sorozatban négy gémet nyert. Sajnos 5-4 után a magyar játékos nem tudta kiszerválni a szettet, sőt a román játékos olyannyira lendületbe jött, hogy 5-5 után nullra hozta adogatását, majd újabb brékkel nyerte a Sencsen Open negyeddöntőjét.

Timi a jövő héten a 250 ezer dolláros Hobart International elnevezésű WTA-versenyen lép pályára.

Sencsen Open, WTA-torna. Női egyes, negyeddöntő:

Irina-Camelia Begu (román, 4.) – Babos Tímea (magyar 8.) 7-5, 7-5

 Timi így nyilatkozott a mérkőzést követően:

Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés rendben volt. Megvoltak a lehetőségeim, de Begu kiváló játékos, végül ő kerekedett felül. Látjuk az edzőmmel, milyen területeken kell tovább dolgoznunk, és azt is látjuk, hogy mi az, ami már jó. Erre az évre az a legfőbb célom, hogy minden meccsen küzdjek, akarjak és mellette élvezzem is a játékot. Ez ma is így volt. Többször is hátrányból küzdöttem vissza magam, ami fontos. Mindenkinél megjelennek érzelmek a pályán, a lényeg, hogy ki, miként kontrollálja ezeket, nekem ez elég jól sikerült ezen a héten, így boldog lehetek. Pozitív hetet zártam.

(forrás: babostimea.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!