Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Ökölvívás: Veiland László és Jakab Lorenzo már biztosan érmes az országos bajnokságon

Publikálva: 2023.09.29 Frissítve: 2023.10.01

Az MTK Budapest ökölvívó-szakosztálya négy fővel képviselteti magát a Nyíregyházán megrendezett, ökölvívó Országos Bajnokságon.

Az első nap Veiland László lépett kötelek közé ifi 57 kg-ban. Ellenfele a rutinos és erős Egri Rómeó volt a GBC versenyzője. Laci okosan és határozottan kezdett, pontos ütésekkel hajtotta az ellenfelet. Többször is sikerült szép akciókkal megrendíteni, már az első menetben is számolni kellett az ellenfélre. A második menetben Laci növelte a küzdelem tempóját, az ellenfél csak védekezésre volt kényszerítve és a végén egy nagyon tiszta találat után számolni kellett rá, így a bíró be is szüntette a küzdelmet, döntő fölénnyel nyertünk.

Veiland legközelebb szombaton az elődöntőben fog bokszolni a döntőbe jutásért, ami egyben azt is jelenti, hogy most már biztosan érmes.  

Őt követte Guzmics Olivér ifi 80 kg-ban. Olivér számára ez mélyvíz volt, hiszen élete első tétmeccse azonnal az országos bajnokságon volt. A sorsolás sem kedvezett neki, mert igen kellemetlen ellenfelet kapott Bátori Mihály, az UBT versenyzője személyében. Ennek ellenére, meglepetésre nagyon jól indult kettejük küzdelme. Olivér támadott és tiszta ütésekkel talált is, az ellenfél elbizonytalanodott, és csak néha tudott kontrázni.

Olivér, amikor picit engedett a szorításon, akkor az ellenfél nagy ütéssel eltalálta, ami a fiatal tehetségünket teljesen elbizonytalanította és kijött a rutintalanságának a hátránya, mert a támadásból átment védekezésbe, a védekezése pedig görcsös lett, így többször hibázott, amit az ellenfél keményen és rutinosan kihasznált. Sajnos a második menetben döntő fölénnyel az ellenfél nyert.

Láng Rafael is élete első komoly meccsét vívta. Hatalmas balszerencséjére, az ellenfele nagyon rutinos, nemzetközi tapasztalattal bíró fiú volt, aki esélyes a súlycsoport végső győzelmére is. A rutin diadalmaskodott a szív felett, sajnos a mérkőzést elveszítettük, Rafa kiesett ezzel. Ezzel együtt nagyon ügyes, nagy tehetségű gyerekről beszélünk, aki alig több mint féléve bokszol. Lesz ez még vele sokkal jobb is.

Jakab Lorenzo sok edzést kihagyott a verseny előtt, hol munka, hol betegség miatt. Ennek ellenére mivel óriási klasszis a srác, nem véletlenül nyerte meg az országos bajnokságot juniorként már, nagyon bíztunk a sikerében. Lorenzo azonnal támadott a menet elején és ő irányította a párharcot. Csodálatos, szép tiszta ütésekkel bontotta az ellenfelet, és egy nagyon szép erős ütése után számolni is kellett vetélytársára, de jelezte is kifelé, hogy nem bírja tovább, ezért bedobták neki a törölközőt, Lorenzo tehát ott van az elődöntőben és neki is az érem már biztos. 
 
Korábbi bejegyzések
12:23 Tenisz: Piros Zsombor nem tudott kiállni honfitársa ellen
20:50 Tenisz: Jani Réka továbbjutott Szerbiában
19:55 Tenisz: Kincses Kolos búcsúzott, Bak-Szabó Norina továbbjutott az U16-os Eb-n
17:26 Tenisz: Piros Zsombor nyert Portugáliában
13:12 Atlétika: Krizsán Xénia kilencedik lett Talence-ban
20:26 Tenisz: Babos Tímeának a negyeddöntő jelentette a végállomást Portugáliában
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!