Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

„Több van bennem, és a rájátszásban ezt szeretném be is bizonyítani”

Publikálva: 2021.02.02 Frissítve: 2021.02.02 Röplabda

Röplabdázónkkal, Szerencsés-Miklai Zsanettel beszélgettünk a DVTK elleni győzelem hátteréről, pörgetésekről és ejtésekről, illetve a közeljövő kihívásairól.

– Máté a Vasas elleni meccs után a szívet hiányolta a pályáról. Szombaton, a DVTK ellen úgy tűnt, már ez is a helyén volt. Te hogyan láttad?

Egész héten jól edzettünk, igyekeztünk minél alaposabban felkészülni az ellenfélből, mivel számunkra ez rangadó volt. Nekem is úgy tűnt, hogy mostanra állt össze a csapat, fejben és játéktudásban egyaránt.

– A küzdéssel, az akarással korábban sem volt gond, de most végre igazán felszabadultan játszottatok, úgy tűnt, élvezitek a pályán töltött időt. Mit kért tőletek Máté a meccs előtt?

Azt kérte, hogy a szívünket, lelkünket tegyük bele, és egymásért küzdjünk. Be kellett húznunk ezt a három pontot.

– Volt olyan szurkoló, aki szerint a szezon eddigi legjobb produkciójával rukkoltatok elő a DVTK ellen. Egyetértesz?

Voltak már jó meccseink, de talán most először fordult elő, hogy mindannyian elkaptuk a fonalat, senki nem lógott ki lefelé.

– A teljesítményeddel mennyire vagy megelégedve?

A számok alapján nem ez volt a legjobb meccsem, nem csináltam elég pontot, de alapvetően nem volt ez rossz. Sose vagyok maradéktalanul elégedett magammal, de ennél több van bennem, és ezt a rájátszásban szeretném be is bizonyítani.

– A korábbi meccseken inkább pörgetésekkel, ejtésekkel operáltál, most viszont többször ütöttél erőből. Ez Máté kérése volt?

Egyrészt valóban edzői instrukció volt, másrészt viszont én is ezt vártam el magamtól, hogy többet üssek. Harmadrészt pedig úgy érzem, hogy nagyjából mostanra szoktunk össze Annával. Én relatíve későn csatlakoztam a csapathoz, és ez mindig sok idő, mire a feladó és az ütők közötti kapcsolatok kialakulnak.  

– Pénteken a Kaposvár otthonába látogatunk. Mit vársz attól a meccstől?

Jó alkalmat jelenthet az UTE elleni kupapárharcra való felkészülésre. Itt még kijöhet az összes pozitívum, amire építhetünk, és az összes hiba, amit ki kell javítanunk. A Kaposvár mostanra kezd úgy igazán összeállni, ráadásul igazoltak egy erős centert, akire mindenképpen figyelni kell. De a sportban sosincs lehetetlen, mi csak a saját játékunkra koncentrálunk, aztán meglátjuk, mire lesz elég.  

– Mire lehet elég a DVTK ellen mutatott forma a Magyar Kupában?

Ha hasonló mentalitással és játékkal tudunk pályára lépni, mint szombaton, akkor az eddigieknél mindenképpen szorosabb meccseket vívhatunk.     

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!