Atlétika
Szabó Beatrix

„Titkon reménykedtem a triplázásban”

Publikálva: 2020.09.22 Frissítve: 2020.09.22 Kajak-kenu

Az olimpiai reménységek versenyén triplázó Panyik Zsombor edzőjével, Velenszki Tamással beszélgettünk a hétvége és a szezon történéseiről.

– Hogy láttad edzői szemmel Panyik Zsombor szereplését az olimpiai reménységek versenyén?

– Igyekeztünk teljes mértékben erre a hétvégére időzíteni a formát. Az 1000 méter volt a fő szám, és tökéletesen megoldotta a feladatot Zsombi, hibátlanul versenyzett, három másodperccel tudott nyerni. Ezután az 500 egyesnek és az 500 párosnak is nagyon örültem, hiszen utóbbira nem tudtunk a győri Kolozsvári Brunóval olyan sokat együtt készülni.

– Milyen utasításokkal küldted őt vízre?

– 1000 méteren, pénteken nagyon nagy hátszél volt, ami óriási hullámokat okozott és hátráltatta a versenyzőket. Picit változtattunk a terven, hamarabb kellett elkezdeni a hajrát, mert nemcsak az ellenfelekkel, hanem az időjárással is meg kellett küzdeni. Így, hogy hamarabb elindult, látta, kik azok, akik bírják ezeket a körülményeket. 80 méterrel korábban kezdte a hajrát, és kiválóan meg is tudta csinálni.

– Számítottál arra, hogy mind a három arany meglehet?

– Titkon reménykedtem benne, ugyanis ebben az évben, az ifik edzőversenyén Zsombi serdülőként nyerni tudott 1000 méteren kétszer is, és olyan sportolókat vert meg, akik magasabb korosztályban már világversenyeken indultak. Ennek fényében bíztam benne, hogy sikerülni fog a triplázás.

– Milyen versenyek várnak még rátok?

– Még Szendy Maximiliánra és Balogh Gergelyre vár a felnőtt világkupa: K2 500 és K4 500 méteren indulnak. Velük még az utolsó simításokat végezzük, csütörtökön pedig utazunk a helyszínre.

– Összességében mennyire vagy elégedett a szezonnal?

– Nagyon meg vagyok elégedve mindenkivel. A fő feladat az volt, hogy motiváljunk mindenkit, ami sikerült is. Amikor hazajöttünk Sevillából, minden megváltozott a világban, de mi nem álltunk le, mindenki szépen végigdolgozta a szezont. Mentálisan és fizikálisan nagyon jók voltak a srácok, és rengeteget fejlődtek. Az országos bajnokságon szinte mindenki legalább egy számban kitűnően tudott teljesíteni.

– Kik azok a sportolók, akiknek idei szereplése kellemes meglepetés volt?

– A Szendy Maxi, Balogh Geri páros elképesztően sokat fejlődött, illetve láttam rajtuk, mennyire eltökéltek voltak. Júniusban kitűztük célul a K2 500 métert felnőttben, mindig 1:30 körüli időket produkáltak a srácok, és sikerült is megnyerniük a felnőtt bajnokságot. Még csak most léptek be ebbe a korosztályba, tehát még nagyon sok idejük van, így rendkívül bizakodó vagyok a jövőjüket illetően. Erős felnőttcsapat kezd kialakulni, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól haladunk. Több olyan versenyzőnk is van, aki a jövőben akár felnőtt világversenyeken szerepelhet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!