Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

„Sokat lehet tanulni ebből a mérkőzésből.” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.08.30 Frissítve: 2019.08.30 Tenisz

Babos Tímea nem jutott be a US Open 3. fordulójába, mivel a második körben kikapott a 15 éves Cori Gaufftól. A Nemzeti Sport interjúja.

– Mit érez most? Düh, csalódottság, üresség...?
– Nehéz ezt megfogalmazni. Először is, szomorú vagyok, mert ez a meccs mindkét irányba eldőlhetett volna – felelte a Cori Gauff elleni mérkőzés után a Nemzeti Sport érdeklődésére Babos Tímea. 
– Talán a döntő szett elején nekem volt több lehetőségem, a második játszma elején viszont neki, óriásit kellett küzdenem, hogy visszajöjjek a meccsbe.

– Azt kapta ellenfelétől, amit várt?
– Nem, meglepett a játéka. Tizenöt évesen így szerválni... Az elmúlt hetekben jól fogadtam az adogatásokat mindenki ellen, most viszont egyszerűen nem tudtam belépni a pályára. Annak örülök, hogy sikerült megtalálnom a megoldást és nem adtam fel. A verseny előtt valószínűleg aláírtam volna, hogy feljutok a főtáblára, és egy ekkora stadionban játszom a második fordulóban. Sokat lehet tanulni ebből a mérkőzésből.

– A döntő játszmában négy bréklabdája volt, de Gauff nagyszerűen teljesített a kulcsszituációkban. Van olyan labdamenet, amit jobban sajnál?
– Igen, az egyiknél én támadtam, a fonákjára ütöttem, és utólag azt mondom, tarthattam volna a tenyeresén. Jól adogatott, nyomás alatt meglepő a női mezőnyben kifelé ászt ütni... A fontos pillanatokban remek megoldásokat választott.

– Az utolsó játékban mennyire tudta kizárni az izgalmat, a fáradtságot?
– Ebben a gémben ő is visszafogott volt, ami meglepett az első két pontban, mert előtte támadni próbált. Semmi harmincról visszahoztam a játékot, utána balszerencsés labdamenetet buktam el, az utolsó pontot meg nagyon sajnálom, azt elrontottam. Persze, bennem volt, hogy végig nekem kellett futnom az eredmény után, fáradt is voltam, de nem mondom, hogy ez bármiben is akadályozott volna.

Cori Gauff szerint Tímea elképesztően játszott.

– Az első játszmát én irányítottam, a másodikban viszont ellenfelem emelt a játékának színvonalán, és nem tudtam befejezni a mérkőzést. Tímea elképesztően játszott, de én is jól teljesítettem, azt hiszem. Nagyszerű meccs volt – jelentette ki Gauff a sajtótájékoztatón. – Kevésbé voltam ideges, mint az első fordulóban, hiszen akkor először játszottam az Armstrongban, most már ismerősebb volt a környezet, tudtam, mire számíthatok. A közönség megint elképesztő erőt adott, bár még mindig fura megszokni ezt az óriási támogatást.

US Open, New York (57 238 700 dollár, kemény pálya) 
női egyes, 2. forduló 
Gauff (amerikai)–Babos (magyar) 6:2, 4:6, 6:4

A teljes interjú ITT olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!