Tenisz
Fucsovics Márton

„Semmi sem tökéletes, mindig van hova fejlődni”

Publikálva: 2020.12.13 Frissítve: 2020.12.13 Kajak-kenu

A Brüll Alfréd Akadémiaa kajakozójával, Panyik Zsomborral beszélgettünk céljairól, 2020-ról, valamint a jelenlegi helyzetről.

– Hogy zajlanak mostanában az edzések?

– Sokáig nem edzhettem egészségügyi okokból, holnap kezdhetem újra az érdemi munkát. Ilyenkor leginkább futással, kondival telnek a napok. Meglátjuk, milyen fizikai állapotban leszek, de nem érzem úgy, hogy nagy lenne a lemaradásom.

– Mennyi pihenőd volt az idény végén?

– Két hetet kaptam a szezon végén. Utána könnyebb foglalkozások voltak, fokozatosan építettük fel a tréningeket, majd elkezdődött érdemben az alapozás.

– Mikor és hol lesznek edzőtáborok?

– A párizsi kerettel együtt készülhetek, bár a csapatba kerüléshez még természetesen fiatal vagyok. Jövő héten megyek velük Mátraházára, ami remek lehetőség arra, hogy fejlődjek, és a tapasztaltabbaktól tanuljak.

– Mikor lesznek jövőre az első meghatározó versenyek?

– Március elején indul be igazán a versenyszezon, jönnek a válogatók a világversenyekre. Talán az, hogy most egy hónapot kihagytam még jól is jöhet, ugyanis abszolút kipihenten vághatok neki újra a felkészülésnek. Már nagyon hiányzik, hogy újra edzhessek.

– Mik a célok 2021-re?

– Szeretnék kijutni a világbajnokságra, és ha már ott vagyok, akkor dobogóra szeretnék állni. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.

– Miben kell addig ehhez fejlődni?

Mindenben! Semmi sem tökéletes, mindig van min javítani.

Mennyire voltál elégedett a 2020-as évvel?

Teljes mértékben. Az edzésversenyeken, az ifik között is jól szerepeltem, hiszen egy első és egy második helyet is begyűjtöttem, illetve az országos bajnokságon és az olimpiai reménységek versenyén is sikerült három aranyérmet szereznem, aminek nagyon örültem.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!