Taekwondo
Salim Sharif

„Rögtön magával ragadott a közeg” (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.17 Frissítve: 2019.02.17 Brüll Alfréd Akadémia

Azonnal megszerette az evezést Szász Gergely.

A Brüll Alfréd Akadémia evezőse, Szász Gergely idén másodéves ifiként versenyez klubunkat képviselve. A fiatal tehetséggel beszélgettünk az eddigi sikereiről, és további céljairól.

– Minek köszönhető, hogy az evezést választottad?

– Kiskoromban cselgáncsoztam, azonban az annyira nem fogott meg, így miután abbahagytam, édesapám elhozott az MTK Budapesthez evezni. Nagyon tetszett a környezet, az emberek, és jól is ment a dolog, így rögtön magával ragadott a közeg.

– Mik voltak eddig a legszebb eredményeid?

– Négypárevezősben másodikak lettünk az Olimpiai Reménységek Versenyén, valamint magyar bajnok voltam egypárevezésben, és tagja voltam a serdülő magyar válogatottnak. Ezekre a sikerekre nagyon szívesen gondolok vissza.

– Melyik versenytípus fekszik neked a legjobban?

– Mindegyiket szeretem csinálni. Egypárban is szívesen versenyzek, de most legjobban a kétpárra koncentrálunk, hiszen ott jó eséllyel pályázunk a győzelemre a válogatón. A négypárevezőst is kedvelem, hiszen itt a legnagyobb a vízfogás és itt a leggyorsabb a hajó.

– Mik lesznek az idei legfontosabb események?

– A válogatón mindenképp szeretnék jól szerepelni, ezért elsősorban erre összpontosítunk. Ezt követően májusban Európa-bajnokságot rendeznek Németországban, augusztusban pedig világbajnokságot Japánban. Ha ezeken a versenyeken tudnék indulni, azt hatalmas sikerként könyvelném el.

– Hogyan készültök ezekre a megmérettetésre? Mennyire nehéz a téli időszak a sportotokban?

– Általában télen bent edzünk és az ergométerek segítségével tartjuk formában magunkat, ebben az évben azonban már most is vízre szállunk, ha az idő engedi. Ugyan hideg van, de sokat segít a felkészülésben, ha már most vizes edzéseket tudunk tartani.

– Hogyan segíti a pályafutásodat a Brüll Alfréd Akadémia?

– Főként felszerelésben támogatnak, ami rendkívül sokat számít a mi sportágunkban. Akár a lapátok, vagy a hajók közti különbségek is eldönthetnek egy-egy versenyt, hiszen ha valaki 10-20 éves hajóval száll vízre, sokkal nehezebb dolga van a komoly viadalokon.

– Milyen rövid, illetve hosszútávú célokat tűztél ki magad elé?

– Jövőre már az U23-as korosztályban fogok versenyezni, utána pedig a felnőtt korosztály következik, így addig szeretnék stabil tagja lenni a válogatott egységeknek. Ezt követően remélhetőleg ki tudok jutni világversenyekre, majd később felnőttként akár olimpiákra is.

– Mik az erősségeid illetve miben kell még fejlődnöd, hogy beteljesüljenek ezek az elképzelések?

– A magasságom mindenképp előnyt jelent, ugyanis nagyobbak a csapáshosszaim. A technikámon és az egyensúlyomon még van mit csiszolni, de természetesen erőben is fejlődnöm kell, hogy tagja lehessek az elitnek.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!