Atlétika
Szabó Beatrix

Torna: „Próbáltam végre magamra figyelni, és élvezni, amit csinálok” – Böczögő Dorina

Publikálva: 2021.10.04 Frissítve: 2021.10.05 Torna

Az MTK Budapest tornásza, Böczögő Dorina felszabadultan, stressz nélkül igyekezett versenyezni az országos bajnokságon, és az eredmények alapján is úgy tűnik, hogy ez a jó út a számára.

Remek hétvégén van túl az MTK Budapest Európa-bajnoki bronzérmes tornásza, Böczögő Dorina. Kétszeres olimpikon sportolónk pénteken – 2018 után ismét – megnyerte női országos bajnokság összetett versenyét, szombaton ugrásban és feleméskorláton is a harmadik lett, vasárnap pedig kedvenc szerén, a talajon győzött igazán precíz gyakorlattal.

Aki látta Dodót a Tornacsarnok szerein, elsősorban a felszabadultságára lett figyelmes.

– Jól éreztem magam a versenyen – mondja kiválóságunk. – Az ugráson picit belerontottam a másodikba, de annak örülök, hogy korláton a másodikra sikerült megcsinálnom az új elemet, pedig még edzésen sem jutottam el eddig. Külön már korábban is jól ment, most élesben is sikerült elkapni. Kár, hogy aztán egy másik elemet elrontottam a szeren. Még nincs teljesen készen ez a gyaki. A gerenda bizonytalan volt, a talajon pedig életem legpontosabb gyakorlatát mutattam be. Azt hiszem, hogy legutóbb is ezt mondtam. (Nevet.)

Versenyzőnk azért is mozgott makulátlanul a talajon, mert ahogy mondja, bár van ennél erősebb gyakorlata, a bírók inkább a szépen előadott, tiszta bemutatásokat honorálják a legjobban. Ehhez alkalmazkodott. Hogy jó formában van, azt pedig már az országos bajnokság előtti világkupaversenyeken is bizonyította. A mersini vagy a koperi viadal is jó megalapozója volt a mostani sikernek, bár akkor Dorina csak talajon és ugráson indult. Négy szeren most versenyzett először a második félévben. 

– Igyekeztem másképpen hozzáállni ehhez a versenyhez. Úgy voltam vele, ne csak azzal legyek elfoglalva  mindig, hogy első akarok lenni, valamint hogy mit várnak tőlem. Próbáltam végre magamra figyelni és élvezni, amit csinálok. Pont azért volt a leépített talajgyakorlatom is, hogy stressz nélkül, nyugodtan, tisztán tudjak versenyezni. Életemben talán először álltam így oda, és úgy érzem, számomra ez a jó út.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!