Kézilabda
Török Lilly

„Örülünk, hogy játszhatunk!”

Publikálva: 2020.11.11 Frissítve: 2020.11.11 Röplabda

Több mint egy hónap kényszerszünet után visszatér a pályára női röplabdacsapatunk: szombaton Nyíregyházán, vasárnap a Vasas otthonában vendégeskedünk. Az újrakezdés apropóján vezetőedzőnkkel, Leiszt Mátéval beszélgettünk.

– Rendkívül fontos, ám annál egyszerűbb kérdés: lesz meccs a hétvégén?

A Nyíregyháza ellen biztos, hogy játszunk, és jelen állás szerint úgy néz ki, a Vasas ellen is. Ők is le szeretnék játszani a vasárnapi meccset, és mi is nagyon bízunk benne, hogy pályára léphetünk.

– Hogy vannak a lányok és a stábtagok?

Szerencsére mindenki jól van. Teljes csapattal tudunk edzeni, és az is elképzelhető, hogy játszani is. Mindenki jó állapotban van, tünetmentesen estünk át a fertőzésen – ilyen szempontból szerencsések voltunk, olcsón megúsztuk.

– Bár a kényszerszünet alatt is kaptak otthoni edzéstervet a játékosok, de ez közel sem ugyanaz, mint a normális, labdás edzés. Érződik rajtuk a kihagyás?

Nem ugyanaz az edzésmunka, de igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy a lehető legkevésbé essenek ki a ritmusból. Az erőállapota mindenkinek rendben van, a labdabiztosságot kellett kicsit fejleszteni a karantén után, de ez utóbbi téren is szépen utolértük magunkat.

– Két nap alatt két mérkőzés vár a lányokra, nem ígérkezik könnyűnek. Hogyan alakult ki ez a menetrend?

A Nyíregyháza nagyon korrekten járt el, azonnal belement a halasztásba, amit ezúton is szeretnék neki megköszönni. A Vasas elleni találkozó pedig eredetileg is erre az időpontra volt kiírva. Az a helyzet, hogy nekünk most el kell kezdenünk bepótolni az összes elmaradt meccset, nagyon sűrű lesz a következő pár hét.

– Mit vársz a két meccstől?

Nagyon nehéz tervezni ebben a helyzetben. Talán Elek Gábor mondta, hogy most az edzők elsődleges feladata a válságmenedzsment, és ezt én is abszolút alá tudom támasztani. Nehéz felkészülni a meccsekre, mivel nem tudod, ki vár rád a háló túloldalán, kiket tud pályára küldeni a másik csapat edzője. Mi igyekszünk a saját játékunkat stabilizálni, visszarázódni a megszokott meccsritmusba. Örülünk, hogy játszhatunk, és minden pályán töltött pillanatot meg kell becsüljünk.

2020. november 14. 18:00 Fatum Nyíregyháza–MTK Budapest; Continental Aréna
2020. november 15. 17:00 Vasas Óbuda–MTK Budapest; Vasas Folyondár Sportcentrum

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!