Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

„Óriási dolog, hogy előre léptünk a pontversenyben”

Publikálva: 2020.08.08 Frissítve: 2020.08.07 Evezés

Az MTK Budapest evezőse, Krémer Eszter két arany- és egy ezüstéremmel zárta a múlt hétvégén rendezett országos bajnokságot. Vele beszélgettünk a versenyen történtekről.

– Mi a véleményed, hogy sikerült az országos bajnokság?

– Elégedett vagyok a teljesítményemmel, de inkább a klub sikereit emelném ki, mert óriási dolog, hogy előre léptünk az országos bajnoki pontversenyben, és a negyedik helyen zártunk. Az egész egyesület boldog volt, hogy ilyen előkelő helyen végeztünk. A legjobban a férfi ifjúsági négypárevezős győzelmének örültem, mert nehéz heteken vannak túl, így nagyon meg kellett küzdeniük az aranyéremért.

– Négyesben és kettesben indultál, de egyesben nem. Mi volt ennek az oka?

– A két szám nagyon közel volt egymáshoz az időrendben, ezért a klub érdekeit szem előtt tartva a kettest választottuk. Idén már nagy valószínűséggel megvan, ki lesz a magyar válogatott, amit nem tudtam volna felülírni. Az egyesület volt az első, de jövő tavasszal, a pótkvalifikációs válogatón újra nekimegyek az egyesnek is.

– Hogy tetszettek az időeredmények?

– Kettesben, Polivka Dórával életünk legjobbját értük el, annak ellenére, hogy nem azzal a hajóval versenyeztünk, amivel eddig, ami örömteli. A négyes időeredménye nem kiemelkedő, de gyengének sem mondanám. Szerencsére a körülmények adottak voltak ahhoz, hogy jó pályákat menjünk. Nem volt zavaró a meleg, és a szél sem volt túl erős.

– Hogy bírtad a sorozatterhelést és a sok versenyszámot?

– Meglepően jól. A tavaszi válogató óta ez volt az első megmérettetés, amin részt vettem, ezért még két-három héttel előtte aggódtam, mert nem éreztem magam kellően jó formában. Szerencsére az utolsó hetekben sikerült felpörögni, és úgy érzem, közelebb kerültem a céljaimhoz, de persze igyekszem tovább fejlődni.

– Hogyan tovább?

– Másfél napot pihentem a Balatonon, így sikerült picit feltöltődni, ám kedden újra edzettem. Két hét múlva lesz a válogató, majd hosszútávú versenyt is rendeznek, ami szintén fontos mérföldkő. Nem sokkal azután pedig nyakunkon a téli felkészülés, aminek elképesztően motiváltan megyek neki, hiszen rendkívül fontos lesz a jövő év.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!