Atlétika
Nemes Rita

A legeredményesebb női versenyző

Publikálva: 2020.08.05 Frissítve: 2020.08.05 Evezés

A hétvégén senki nem állhatott Polivka Dóra útjába.

A hétvégén Polivka Dóra négy arany- és egy ezüstérmet zsebelt be Szegeden, az evezősök országos bajnokságán, ezzel elnyerte a legeredményesebb női versenyzőnek járó címet. Nem véletlen, hogy klubunk sportolója jókedvűen nyilatkozott a négynapos versenyről.

Meg voltam elégedve az eredményekkel, hiszen kettesben hét másodperccel sikerült megjavítanunk az eddigi rekordunkat, aminek rendkívül örültünk – értékelt evezősünk. – Egypárban nem kellett maximumot húznom, ám így is jó lett az idő, mint ahogy kétpárban is. Optimálisak voltak a körülmények, viszont ezt figyelembe véve is jó pályákat mentem, ami biztató a jövőre nézve.

Dóri azt is elmondta, melyik győzelmének örült a legjobban a négy közül.

– A négyesnek, hiszen a hajónkból két lánynak ez volt az első országos bajnoki címe, és boldoggá tett, hogy velük ünnepelhettük ezt a sikert. Az egyes szintén különleges volt számomra, hiszen ez volt az első egyéni országos bajnoki címem.

Ugyan evezőseink számára nem állt le teljesen a munka a koronavírus-járvány alatt, sokáig nem tudtak vízre szállni, de ez egyáltalán nem látszott meg a formán.

– Meglepő, de úgy tűnik, nem ártott, hogy kevesebben voltunk a vízen. Sokkal több ergométeres tréningünk volt, aminek akkor nem nagyon örültem, de most érzem az eredményét. A versenyek hiánya miatt keményebb volt a felkészülés, mint a normál szezonokban, talán ezért is volt mindenki jobb formában.

A csütörtöktől vasárnapig tartó viadal rendkívül megterhelő volt, hiszen a 25 éves lány mind a négy nap rajthoz állt. Állítása szerint azonban jól bírta fizikailag.

– Izgultam, hogy kitartson az erőm az utolsó napig. Nem mondom, hogy nem fájt, hiszen nagyon elfáradtam, de még vasárnap is bele tudtam adni mindent. Mindössze egy napot pihentem a verseny után, hiszen hétvégén jön a válogató, és szeretném kiharcolni, hogy kijussak az Európa-bajnokságra.  

Zárásként Dóri elárulta, mi volt a titka a kitűnő szereplésnek.

– Nagyon örülök, hogy én lettem a legeredményesebb női versenyző, de ez annak köszönhető, hogy remek egyesületünk van. Nem egyéni, hanem csapateredményként fogom fel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!