Taekwondo
Salim Omar

„Mindig az olimpiára próbáljuk időzíteni a legjobb formát”

Publikálva: 2016.10.10 Frissítve: 2016.10.10 Rövidpályás gyorskorcsolya

Az MTK Budapest rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályának vezetője az országos bajnokságon mutatott szereplést értékelte, de a jövőről is beszélt.

– Az országos bajnokság, a szezon első versenye volt. Ezt figyelembe véve mennyire voltatok elégedettek a mutatott teljesítménnyel és az eredményekkel?

– Nehéz ezt megmondani, hiszen az egész válogatottal együtt edzünk, így nem csupán az MTK Budapest korcsolyázóira kellett figyelnem.  – kezdte Bánhidi Ákos– Ennek ellenére nagyon örülök, ha a budapesti csapat erős és sok érmet szerez. Összességében eredményesek voltunk, hiszen a Liu testvérek domináltak a férfiak versenyében, a lányoknál pedig Bácskai Sára a második helyet tudta megszerezni. Sajnos Heidum Bernadett, aki többszörös Eb-érmes, sérülés miatt nem tudott részt venni a versenyen, így a női mezőnyből hiányzott egy igazi klasszis.

– A jég minőségével és a körülményekkel mennyire voltatok megelégedve?

– A körülményeink – elsősorban a jég minősége – rengeteget javultak az utóbbi hónapokban. A szövetség nagyon odafigyel arra, hogy minőségi jégen készülhessünk és versenyezhessünk. Ez még nem azt jelenti, hogy a világelitbe tartoznának a csarnokaink, de kiválóak így is a körülmények. A futott körök sebességén is látszott, hogy nagyon jó volt a jég állapota és a biztonsági védelem is remek, ugyanis világszintű szivacsvédelmet sikerült kialakítani a pályán.

– Volt olyan eredmény, ami nem tetszett? Miben lehet még fejlődni klubszinten?

 A szezon elején járunk, így nem vagyunk még csúcsformában, de a tervek szerint haladunk, hiszen nagyon stabil korcsolyázókkal rendelkezik a csapat, főleg a férfiaknál. A lányoknál, ahogy már említettem, Heidum Bernadett kiesett, őt pedig nehéz ugyanolyan szintű korcsolyázóval pótolni. Sok juniorkorú, tehetséges sportolónk van, viszont ahhoz, hogy ők is ilyen szintre fejlődjenek, rengeteget kell dolgozni. Az a célunk, hogy az országos bajnokság ne olyan verseny legyen, ahol borítékolható, hogy kik jutnak a döntőbe, hanem már az előfutamoknál izgalmas küzdelmeket láthassunk. A nyár arról szólt, hogy az egész felszerelésünket lecseréltük, beleértve a pengéket is, ami nem egyszerű dolog. Minden penge egyénre van alakítva és ezeket versenyszituációban kell tesztelni.

– Hogyan lehetne esetleg bővíteni a merítési lehetőségeket és több embert toborozni?

Nagyon költséges sportról van szó, ahol nem elég lerakni két zoknit kapufának és felhúzni egy rövidnadrágot, így nehezebb a toborzás. Egyelőre még Magyarországon nem tartunk ott, hogy a korcsolya tradicionális sportág legyen. Leginkább az olyan programok működnek, amikor iskolai foglalkozásnak be tudjuk juttatni a korcsolyát, hiszen ilyen esetben sok fiatalról kiderülhet, van-e tehetsége a sporthoz. Aki viszont elkezdi, azt azonnal magával ragadja az az életérzés, amit a korcsolyázás ad.

– A jövő mit tartogathat? Gondoltok már a következő olimpiára?

– Mióta hazaértünk az utolsó olimpiáról, erre koncentrálunk. Nálunk is négyéves ciklusok vannak, így mindig az olimpiára próbáljuk időzíteni a legjobb formát.  

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!