Kézilabda
Andróczki Flóra

„Mindenkinek óriási élmény volt” (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.12.05 Frissítve: 2018.12.04 Ritmikus gimnasztika

Nagy sikert aratott a ritmikus gimnasztika workshop.

A városmajori csarnokunkban rendeztük az MTK Budapest ritmikus gimnasztika szakosztályának workshopját, melyen Ausztriából és Magyarországról több mint 20 egyesület 222 sportolója vett részt.

– A sportágunkban az utóbbi időben vált divatossá, hogy sztártornászok járják a világot, és különböző edzéseket tartanak gyerek, illetve felnőtt versenyzőknek – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, szakosztályunk elnöke. – Mi olyan rendezvényt szerettünk volna, ahol a gyerekek számára a példaképek elérhetőbbek, kézzelfoghatóbbak. Így jött az ötlet, hogy válogatott versenyzőink részvételével hozzuk létre a saját workshopunkat.

A rendezvényen az érdeklődők olyan klasszisoktól tanulhattak el praktikákat, mint Kis Alexandra, Pigniczki Fanni, Juhász Anna, vagy akár Váray Míra.

– Olyan gyerekek, edzők érkeztek, akiket már megmozgatott a ritmikus gimnasztika. A legnagyobb örömünkre óriási volt az érdeklődés, így rengetegen megnézhették azt, hogy a profik miként művelik ezt a sportot. Számtalan résztvevő volt kíváncsi arra, hogy az egyesületi rangsort vezető MTK Budapest sportolói hogyan végeznek egyes gyakorlatokat, hogyan lazítanak, hogyan tanultak meg labdázni, tehát a program valamilyen szinten a jövő generáció gondozását is szolgálta.

Az érdeklődők nyolc állomást járhattak be a programon belül, melyeken külön feladatokat végezhettek, kérdéseket tehettek fel, vagy akár fotózkodhattak a sportág legjobbjaival, így a legmeghatározóbb magyar versenyzők elérhető közelségbe kerültek a fiatalok számára. Azonban nemcsak a látogatók, hanem a szervezők is élményekben gazdagodtak.

– Alapvetően azt gondoltam, hogy mi fogunk tudást, titkokat, és élményt adni a gyerekeknek és az edzőknek, de ez megfordult, hiszen mi is rengeteget kaptunk ettől a naptól. Az a szeretet és megerősítés, amiben részesültünk, értelmet adott a nyolc-, akár tízórás tornatermi edzéseknek. Jó tudni, hogy ebben a sportágban ugyanúgy vannak rajongók, és ez a tudat új lökést adott tornászainknak. Nyáron, a hazai Európa-bajnokságon már egyszer átéreztük ezt, viszont ez ismét olyan élmény volt, amiből nagyon sokáig tudunk táplálkozni. A workshop összességében oda-vissza mindenkinek fantasztikus élmény volt, és remélhetőleg a jövőben is meg tudjuk ismételni, hiszen az igény megvan rá – zárta Deutsch-Lazsányi Erika.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!