Kézilabda
Poczetnyik Luca

„Megérdemelnék, hogy világversenyen indulhassanak”

Publikálva: 2020.12.26 Frissítve: 2020.12.26 Vívás – tőr/párbajtőr

Zömében fiatalokból álló párbajtőrcsapatunk bizonyította rátermettségét.

Múlt hétvégén rendezték a vívók országos bajnokságát, melyen párbajtőrözőink remekül teljesítettek egyéniben és csapatban is. A szakosztály vezetője, Szényi Péter – aki szintén pástra lépett a versenyen – két fiatal vívónk teljesítményét emelte ki.

– Nagyon pozitív, hogy Wimmer Dorina bejutott a nyolc közé és hatodik lett, hiszen korosztályát tekintve még csak kadet. Ez az eredmény komoly belépő a felnőttek közé, ráadásul az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese tudta csak megállítani. A fiúknál a szintén kadetkorú Somody Soma a 16 közé jutott a nagyon sűrű mezőnyben, ami ugyancsak dicséretre méltó. A nyolcaddöntőben velem került össze, és ezúttal nekem jött ki jobban a lépés.

Péter klubtársa legyőzése után a legjobb nyolc között Bakos Bálinttal került össze az egyéni versenyben.

– Nagyon jól ment egyéniben a vívás és szerettem volna érmet szerezni. A csoportkör alatt mindössze két tust kaptam, utána magabiztosan jutottam be a negyeddöntőbe, ám ott Bakos Bálint egy tussal legyőzött, majd meg is nyerte a versenyt. Sajnálom, hogy így alakult, mert ha sikerül azt a meccset behúzni, akár a végső győzelemre is képes lettem volna.

Az egyénit a csapatversenyek követték, ahol szintén nem lehetett panasz klubunk teljesítményére.

– A női csapat két kadet és egy serdülő lánnyal a hatodik lett, ami rendkívül jó jel, és azt mutatja, komolyan számolni kell lányainkkal a jövőben. A fiúkkal a legjobb nyolc közé simán jutottunk be, majd a nagyon erős Vasas II. állta utunkat, akik majdnem a Honvédot is elcsípték. Utána picit elkeseredtünk, már nem is ment úgy a vívás, és a hetedik helyen zártunk. Büszke vagyok arra, hogy megszorongattuk a Vasas II.-t, de a pici extra teljesítmény hiányzott, hogy legyőzzük őket. Dicséretet érdemel Kardos Bence, aki először került be a csapatba és remekül vívott. A jövőben is számítunk rá, erőssége lehet a gárdának.

Szakosztályvezetőnk zárásként arról is beszélt, mi lesz az év végi program, és milyen versenyekre készülnek a következő esztendőben.

– A válogatott edzőtáborokat törölték, most a versenyzőink nagyrésze egy vagy két hét pihenőt kap, és a teljes értékű munka január 4-én folytatódik. Addig van ideje mindenkinek feltöltődni, de vannak olyanok is, akik         nem hagyják abba az edzéseket az ünnepek alatt sem, mint például Wimmer Dorina. Lezártuk az évet, bízunk benne, hogy hamarosan elkészül a nemzetközi versenynaptár, mert egyelőre nem látunk előre. Annyit tudunk, hogy március környékére terveznek kvalifikációs világkupát. Reméljük, hogy lesznek utánpótlás nemzetközi versenyek, hiszen Somody Soma és Wimmer Dorina is vezeti a kadet ranglistát, és megérdemelnék, hogy világversenyen indulhassanak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!