Kézilabda
Kekezovity Anna

„Megemelem a kalapom”

Publikálva: 2020.12.08 Frissítve: 2020.12.08 Kézilabda

Rutka Péter szerint kézilabdacsapatunk játékosai mérkőzések híján is kiemelkedő edzésmunkát végeznek.

Nyáron csatlakozott női kézilabdacsapatunk szakmai stábjához Rutka Péter, aki kapus- és másodedzőként segíti Golovin Vlagyimir munkáját, illetve technikai vezetőként Paál Lászlót tehermentesíti.

Nagyon jól érzem magam az MTK-ban! Örülök, hogy itt lehetek, és hogy a játékosok is elfogadtak. Egyedül azt sajnálom, hogy csak ilyen kevés meccset tudtunk játszani az ősszel – árulta el a 32 éves szakember. – A lányok mindent megtennének, hogy játszhassanak, de a tesztek rendre közbeszóltak.

Rutka Péter ezt megelőzően tíz éven át szolgálta az Eszterházy SC-t, túlzás nélkül kijelenthető, hogy ő volt az egri kézilabdaélet motorja.

Egerben szinte az egész klubot én vezettem, persze sokan segítettek. Én voltam a helyi „Paál Laci” (az MTK Budapest kézilabdaszakosztályának vezetője – a szerk.). Most igyekszem alkalmazkodni az új környezethez, és megfelelni az új elvárásoknak. Nagyon örülök, hogy Laci egyre több feladatot bíz rám, és mindemellett Magyarország egyik legjobb edzőjétől tanulhatok.

Abszolút rendhagyó őszt hagytunk magunk mögött, a koronavírus-járvány példa nélküli akadályokat gördített a sportvilág elé. Játékosaink is hétről-hétre rengeteg munkát beletettek a különböző mérkőzésekre való felkészülésbe, majd rendre jött a hír: nincs meccs.

– Alapvetően aktív, pörgős figura vagyok, nem szeretek egy helyben ülni, nem bírom a tétlenséget, szívesebben jövök-megyek, teszem a dolgom, de ennek ellenére a vártnál talán jobban viseltem a helyzetet. A játékosok számára rendkívül frusztráló volt, hogy minden héten készültünk az adott ellenfélből, és szinte mindig egy-két nappal a meccs előtt tudtuk meg, hogy elmarad. Megemelem a kalapomat a lányok előtt, mert mérkőzések híján is olyan edzésmunkát végeznek, hogy bármikor jöhetne a következő meccs, ők készen állnak.

A napokban természetesen minden a Dániában zajló Európa-bajnokság körül forog, ahol a Szöllősi-Zácsik Szandrával felálló magyar válogatott is igyekszik minél jobban szerepelni – igaz, a vírushelyzet okozta állandó bizonytalanság itt is sok mindent felül- és átír.

Szani esetében testközelből láthatom, hogy milyen mentalitással, milyen hozzáállással készül minden mérkőzésre. Nem kell noszogatni, tudja, mi a dolga. Természetesen nagyon szorítok a válogatottnak, és Szaninak is külön – rendkívül sokat érhet a rutinja, mivel nagyon fiatal a keret. Remélem, hogy senki nem sérül meg, illetve, hogy minél tovább és tovább tudnak menetelni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!