Atlétika
Krizsán Xénia

„Már várom az első tornákat”

Publikálva: 2021.01.08 Frissítve: 2021.01.08 Tenisz

Hamarosan Melbourne felé veszi az irányt az MTK Budapest teniszezője, Fucsovics Márton, aki az év első Grand Slam-versenyén – párosban – Balázs Attilával indul.

Marcinak az utóbbi időben egyéniben remekül ment Ausztráliában, hiszen 2018-ban és 2020-ban is eljutott a negyedik fordulóig, tavaly Roger Federer búcsúztatta.

Jövő szerdán indulok Ausztráliába, ez egyben azt is jelenti, hogy még itthon leszek a hétfői Év sportolója-eredményhirdetés napján – nyilatkozta Marci az MTI-nek, aki ott van a három dobogós között a Magyar Sportújságírók Szövetsége által kiírt szavazás után. – Természetesen nagy megtiszteltetés és öröm, hogy Gulácsi Péterrel és Szoboszlai Dominikkal együtt bekerültem a legjobb háromba.

A melbourne-i túrán a világranglista 55. helyezettjére kéthetes karantén vár.

Gondolom, a szabályok hasonlóak lesznek a tavaly Amerikában megszokotthoz – mondta a 28 éves játékos, aki február első hetében – az Australian Open előtt – a Melbourne 2 elnevezésű felvezető tornán vesz részt.

Nem úgy készülök, hogy ettől egyszerűbb lesz a helyzetem. A ranglistán százötven olyan játékos van, aki bármikor elérhet jó eredményt. Rengeteget jelent a jó felkészülés és a formaidőzítés, én inkább ebben bízom – fejtette ki a magyar Davis-kupa-válogatott vezére.

Arra a kérdésre, hogy két hónap szünet után ugyanolyan éhes-e már a versenyzésre, mint tavaly, az amerikai viadalokat megelőző leállás során, Marci közölte:

Az életem gyerekkorom óta a teniszről szól. Nekem az a természetes, ha úton vagyok és versenyzek. Szeretnék már visszazökkenni a normál kerékvágásba, és azzal tölteni az időmet, amihez értek. Persze, nagyon várom már az első tornákat, emellett szeretem Ausztráliát, jó ott versenyezni. Bízom magamban és abban is, hogy sikerül.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!