Karate
Sterck Laura

„Ma éreztem magam a legrosszabbul.” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.09.03 Frissítve: 2019.09.03 Tenisz

Timiék nyilatkoztak a továbbjutás után.

Az amerikai nyílt teniszbajnokságon  Babos és Mladenovic kettőse – ha csak a tiszta játékidőt tekintjük – 60 perc alatt 6:3, 6:2-vel jutott a negyeddöntőbe.

US Open, New York (57 238 700 dollár, kemény pálya) 
női páros, 3. forduló
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Kalinszkaja, Putyinceva (orosz, kazah) 6:3, 6:2

– Ma reggel éreztem magam a legrosszabbul... – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Babos, aki megfázással, köhögéssel küzd napok óta. – Vasárnap pihentem, kondiztam, egy órát sétáltam a városban, de a pihenésen volt a hangsúly. Jót tett a fájós vállamnak, hogy nem teniszeztem, picit jobb a helyzet. Boldog vagyok, hogy így álltunk hozzá ehhez a mérkőzéshez, hiszen az esőszünetek miatt nem volt könnyű dolgunk, de az első pillanattól kezdve jól játszani és nyerni akartunk. Kikivel mindketten örülünk annak, hogy végül be tudtuk fejezni a meccset, mert előzetesen úgy tűnt, ezen a napon nem is lesz játék a kinti pályákon.

Társa, Mladenovic is kiemelte, hogy mennyire motiváltan és profin álltak ki – bár kemények voltak a körülmények, nem tudták, mikor léphetnek pályára, de az első ponttól kezdve koncentráltak és küzdöttek a negyeddöntőbe jutásért.

A következő ellenfél a fehérorosz Viktorija Azarenka és az ausztrál Ashleigh Barty lesz, miután kettősük kiütötte (6:0, 6:1) a Cori Gauff, Catherine McNally, amerikai duót.

Az 1989. július 31.-én született fehérorosz játékos 26. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 7. (2008. július 7.) volt. Azarenka eddig 8 WTA Tour- és 3 ITF-versenyt nyert párosban: 2008-ban (társ: Shahar Peer) és 2011-ben (társ: Marija Kirilenko) az Australian Openen, míg 2009-ben (társ: Jelena Vesznyina) a Roland Garroson volt döntős.

Az 1996. április 24.-én született Barty 9. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 5. (2018. május 21.) volt. Az ausztrál játékos eddig 10 WTA Tour- és 9 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. A 2013-as szezonban az Australian Openen, Wimbledonban és a US Openen, míg 2017-ben a Roland Garroson volt döntős Casey Dellacqua oldalán.

Forrás: nso.hu, babostimea.hu
Fotó: MTI, USTA: Adam Glanzman

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!