Taekwondo
Salim Omar

„Jó kis kihívás lesz” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.09.01 Frissítve: 2020.09.01 Tenisz

Babos Tímea a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

Minden szempontból különös lesz a hétfőn rajtoló US Open, amely alapesetben az év negyedik Grand Slam-tornája, de most a második, mert a világjárvány miatt a Roland Garrost szeptember végére halasztották, Wimbledon meg elmaradt.

A New York-i résztvevők szigorú korlátozó intézkedések mellett versenyezhetnek: kizárólag a hivatalos szálloda és a pályák között mozoghatnak, rendszeresen átesnek koronavírusteszten, és legfeljebb három stábtaggal utazhattak az Egyesült Államokba, közülük csak egyvalaki léphet be a sportolóval a Billie Jean King Nemzeti Teniszközpontba. Nem véletlen, hogy a körülményeket és a bizonytalanságot figyelembe véve sokan visszaléptek a US Opentől, például a két címvédő, a spanyol Rafael Nadal és a kanadai Bianca Andreescu.

Egy darabig úgy tűnt, legeredményesebb teniszezőnk, Babos Tímea sem vállalja a tengerentúli szereplést, mert ellenzi a US Open megtartását, ám hosszas gondolkodás után eldöntötte: nem hagy ki egy Grand Slam-tornát. Az MTK Budapest játékosa New Yorkból azt üzente érdeklődésünkre, hogy eddig pozitív meglepetés érte, nincs oka panaszra.

Az egyetlen negatívum, hogy a transzferbuszon – amellyel minimum negyvenöt percet, de olykor egy-másfél órát utazunk a szálloda és a pálya között, mert elég messze van a kettő egymástól – nincs net. De hasznosan töltöm az időt: franciául tanulok, olvasok, elfoglalom magam  – árulta el Babos, akire a városba érkezvén – a többiekhez hasonlóan – azonnal koronavírusteszt várt, no meg egy szállodai szoba, amelyet el sem hagyhatott a negatív eredmény megérkezéséig. – Mázlista voltam, mert tizennégy óra alatt megkaptam a negatív eredményt. Sokan panaszkodtak, hogy nagyon hosszú ideig vártak, én viszont lefeküdtem aludni, és amikor felkeltem, kéznél volt. Reggel még a szobámban kondiztam, de délután már ki is mehettem a pályára ütni egyet.

Babos szerint összességében jól megszervezték az eseményt, a szállodát remekül alakították ki: pingpongasztalokkal, számos kikapcsolódási lehetőséggel. Ami érdekesség, hogy QR-kódokkal működik minden, az ételt is kiviszik oda, ahonnan rendelték, például az éhes sportoló szobája elé, ami kényelmes és a járvány szempontjából biztonságos megoldás. A távolságtartással nincs probléma, hiszen az eredetileg a rajongóknak kialakított szurkolói zónákat most a teniszezők kaparintották meg, így nem jelent fennakadást, hogy az adott konditeremben például egyszerre legfeljebb 20-an tartózkodhatnak. Sőt, a masszőrhöz és a fizioterapeutához is online lehet időpontot foglalni, tehát nem kell órákat várakozni a kezelésig, mindenki pontosan érkezhet.

Babos egyébként a hétfői landolás óta már a második teszten is átesett, és mostantól három-négy naponta számíthat a vizsgálatra.

Mivel az idén nincsenek selejtezők, rögtön a főtáblával rajtol a US Open. Nyilván kevesebb a sportoló a teniszközpontban, ráadásul a stábtagok mellett a személyzet létszámát is minimálisra csökkentették, szurkolók pedig értelemszerűen nem léphetnek be.

Furcsa, hogy alig sétál valaki a pályáknál. Viszont bizonyos szempontból jó, mert kaptunk egy VIP-szobát Kikivel, amit általában a szponzoroknak adnak ki, de most a kiemelt játékosoknak jár  – mondta Timi, aki a francia Kristina Mladenoviccsal első kiemelt lesz a női párosok versenyében, egyéniben pedig a 7. kiemelt Madison Keys ellen kezd.

A sorsolás nem könnyű, viszont az jó, hogy nagy pályán játszhatok, ráadásul nem kell attól tartanom, hogy húszezer amerikai szurkol Madisonnak. Jó kis kihívás lesz, alig várom a meccset – jelentette ki a 27 éves sportoló, aki a borításról elmondta, nagyon-nagyon gyors, egyelőre mindenki küzd vele, de kezdi megszokni a körülményeket, és egyre jobb teljesítményt nyújt az edzéseken.

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!