Atlétika
Krizsán Xénia

„Gyakorlatilag” készen állunk

Publikálva: 2020.10.28 Frissítve: 2020.10.28 Torna

Klubunk mind a hat tornásza részt vesz a hétvégi országos bajnokságon.

Pénteken és szombaton a Központi Tornacsarnokban rendezik a tornászok női és férfi, továbbá a leány és fiú ifi, valamint a fiú kadét országos bajnokságát. A szövetség tájékoztatása szerint a kétnapos eseményt szigorú intézkedések mellett tartják meg. A versenyek zártkapusok lesznek, a lehető legbiztonságosabb rendezés miatt pedig – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – ezúttal időben egymástól elkülönítve lép a szerekhez a férfi és a női mezőny.

Az első napon az egyéni összetett versenyekre kerül sor, amely egyben selejtező a szombati szerenkénti finálékra is. A női mezőnyben ott lesz az MTK Budapest olimpikonja, Böczögő Dorina, és az ugyancsak klubunkat erősítő, ötkarikás kvótára hajtó Schermann Bianka, valamint Medved Regina és Sági Inez is. Az ifjúsági lányok között Szmirnov Annának és Klein Eszternek szoríthatunk.



– Dorina vállműtétje után gerendán és talajon már elindul, a másik kettőn még nem engedtük. Azokat is gyakorolja, de mi döntöttünk úgy, hogy ha valóban megrendezésre kerül decemberben az Európa-bajnokság, akkor még óvatoskodnánk kicsit. A lányok egy éve nem léptek szerekhez versenyen, így eredményeket illető várakozásokról nem is szeretnék beszélni. A legfontosabb, hogy mindenki egészségesen tegye meg azt, ami tőle telhető. Az ob után lesz még Mesterfokú-bajnokság, és reméljük, hogy legalább három MTK-s lánynak Eb is – mondta Botyánszky Mariann, egyesületünk szakosztályvezetője.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!