Atlétika
Nemes Rita

„Fontos a vívás, de a tanulás is”

Publikálva: 2016.09.05 Frissítve: 2016.09.05 Vívás

Pöltz Annával, az MTK Budapest Brüll Alfréd akadémista tőrözőjével beszélgettünk.

Pöltz Anna, az egyik, ha nem a legtehetségesebb tőröző az MTK Budapestben. A Brüll Alfréd akadémista úgy lett hatodik a kadet Európa-bajnokságon, hogy ez volt az első éve ebben a korosztályban. Rendre döntőzik a válogatókon, és ebben a pillanatban is utazó helyen áll a ranglistán.

– Hogy sikerült a tavalyi szezonod?

– Úgy terveztem, hogy kijutok a világ- és az Európa-bajnokságra és ez sikerült is. Érdekes, hogy a szezon elején, közben nem ment olyan jól a vívás, de a végére már összejöttek a dolgok és ez így sokkal szerencsésebb, hiszen a végén voltak a fontosabb megmérettetések.

– Milyen eredményeket értél el?

– A korosztályomban megnyertem az országos bajnokságot, ez nagy célom volt az év elején. Jól szerepeltem a külföldi versenyeken is, és az megnyugtató, hogy a juniorok között is ment a vívás, pedig még csak kadet vagyok.

– Mennyi idő jutott a nyári pihenésre.

– Nagyjából egy hónapot voltam szabadságon és ez pont elég volt. Ki is tudtam kapcsolódni, és hamar el is jutottam odáig, hogy már nagyon hiányzott a vívás. Ez mondjuk a szünet második napján volt – mondja Anna nevetve.

– Hamarosan kezdődik a versenyidőszak. Mit vársz magadtól?

– Nagyon fontos lenne, hogy a korosztályomban jól szerepeljek, kijussak a világ- és Európa-bajnokságra. Célom, hogy egy korosztállyal feljebb, a juniorok között is maradandót alkossak, de ha az nem jön össze, nem tragédia.

– Hogy megy együtt az iskola és a sport?

– Számomra kiemelkedően fontos a tanulás, így néha okoz nehézséget, mert előfordul, hogy nagy a stressz, ilyenkor elég nehéz az élet, de az osztályfőnököm sokat segít.

Anna – két hete – napi két alkalommal gyakorol a Szőcs Bertalan Vívóteremben, miután korán kezdődik a szezon, hiszen szeptember közepén már junior-válogatóverseny lesz Budapesten, melyen másodéves kadetként vesz részt. Ezt követi az európai körverseny, ezen szintén indul. Ettől kezdve jönnek a világkupaversenyek a kadet és junior korosztály számára egyaránt.

Várkonyi Marina, szakosztály-igazgató jó véleménnyel van a sportolóról, szertettel beszél róla: – Anna rendkívül tehetséges, nagyon céltudatos, kiválóan tanul, remekül vív, stabilan hozza az eredményeket, mondhatom azt is, hogy optimális tanítvány.

 

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!