Atlétika
Jankovics Dániel

„Előtte és utána az MTK-nak szurkolok”

Publikálva: 2018.03.22 Frissítve: 2018.03.22 Labdarúgás

Bognár Györggyel, a Budaörs szakmai igazgatójával beszélgettünk a vasárnapi mérkőzés kapcsán.

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában az ötödik helyen álló Budaörsöt fogadjuk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Aktuális ellenfelünk szakmai igazgatója nem más, mint Bognár György, klubunk korábbi játékosa, illetve edzője.

– Ebben az osztályban minden csapat számára különleges az MTK Budapest ellen játszani, mivel kiemelkedik a mezőnyből: jóval erősebb, labdabiztosabb a riválisainál, többet is passzol. A kék-fehérek ellen – főleg a Hungária körúton – a legtöbb csapat letáborozik 30 méterre a saját kapujától, és próbál kontrázni. A Budaörs nem ezt fogja tenni – szögezte le „Bogesz”. – Mi nem ilyen csapat vagyunk, inkább megpróbálunk focizni. Persze könnyebbséget jelent az MTK számára is, ha játszó csapat ellen léphet pályára. Mégis inkább azt az utat választjuk, hogy játsszunk jó meccset, legyen izgalmas, még akkor is, ha ez kockázatos!

Még véletlenül sem szabad lebecsülni a Budaörsöt: Bognár György tanítványai szerezték a második legtöbb gólt a bajnokságban, legutóbbi öt mérkőzésükön pedig 13 pontot gyűjtöttek.

– Az összes meccsen arra törekszünk, hogy mi irányítsuk a játékot, otthon és idegenben is. Nyilván az MTK Budapest az egyetlen csapat, mely ellen ez nem kifizetődő. Ezzel együtt nincs okunk komolyabb változtatásra, mert az összes többi riválisunk ellen működik ez a stratégia.

Bognár György persze jó szívvel gondol vissza az MTK-nál eltöltött majd 10 évre, a kék-fehérekkel nyert bajnoki címre.

Én az MTK-nak drukkolok, ott nőttem fel, ott lett belőlem futballista. Szorítok a csapatért, de amikor ellenfélként érkezem a Hungária körútra, akkor az a dolgom, hogy a saját csapatom érdekeit tartsam szem előtt... Előtte meg utána persze szurkolok az MTK-nak.

2018. március 25. vasárnap, 17:00 óra: MTK Budapest–Budaörs; Új Hidegkuti Nándor Stadion

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!