Kézilabda
Porobic Zoé

Női kosárlabda: „Célom, hogy bekerüljek az A csoportos csapatba” – Szeitl Vanessza

Publikálva: 2021.02.04 Frissítve: 2021.02.04 Kosárlabda női

Szeitl Vanesszával, a női amatőr kosárlabda-bajnokság piros csoportjában szereplő MTK-TFSE kosarasával beszélgettünk az idei szezonról, valamint a közeljövő céljairól.

Az MTK-TFSE tizenkét mérkőzés után tíz győzelemmel és két vereséggel a női másodosztályú kosárlabda-bajnokság tabellájának a második helyen áll a BKG PRÍMA Akadémia mögött. Az előző évadban, a járvány okozta leállás előtt a hetedik helyen állt csapatunk, akkor tizenkilenc mérkőzés alatt tíz győzelmet szerzett – a jelenleg is zajló szezonban jóval kevesebb mérkőzés alatt elérték ezt a számot. Az előrelépés nem csak csapatszinten látható, hiszen az MTK hátvédje, Szeitl Vanessza teljesítménye is sokat javult; jelenleg 15,8 pontot átlagol (az előző kiírásban 8.4-et ért el).

– A legutóbbi szezon nem igazán sikerült jól. A mostani formánk titka, hogy több edzésünk van és többen veszünk részt azokon. Elég hamar sikerült összeszoknunk a lányokkal, Hegedűs Péter jól összerakta a társaságot. Ami engem illet: rengeteget dolgoztam a nyáron, ennek köszönhetően javult a teljesítményem – mondta Szeitl.

Az együttes vezetőedzője, Hegedűs Péter elégedett tanítványával.

– Vanessza tehetséges játékos, támadásban és védekezésben is folyamatosan fejlődik. Az A csoportban lehet a helye, viszont ezért rengeteget kell még dolgoznia – így a mester. –  Elsősorban mentálisan kell előrelépnie, mérkőzésről mérkőzésre stabilizálnia kell a teljesítményét. Fényes jövő állhat előtte, ha pótolja a hiányosságait.

A kék-fehérek legutóbb január 24-én léptek parkettre hazai pályán a Győr ellen, a találkozó 65–43-ra végződött. Az azóta eltelt időben sem lazsáltak a lányok, az elmúlt hétvégén a Hepp-kupa négyesdöntőjén vettek részt Szekszárdon, ahol a negyedik helyen végeztek.

– A Győrt mindenképpen meg szerettük volna verni, a győzelem igazi csapatmunka volt, minden pályára lépő játékos szerzett pontot. A Hepp-kupa elődöntőjében a BKG ellen az első félidő szoros volt, összeszedetten játszottunk, később azonban szétcsúsztunk, és vereség lett a vége, majd a másnap sem sikerült jól. Aranyérmet szerettünk volna, de sajnos ez most másképp alakult, jövőre újra megpróbáljuk.

Ami pedig a folytatást illeti, Vanesszának megvannak a céljai csapat-, illetve egyéni szinten is.

– A bajnokságban a BKG-tól és a DEAC-tól kaptunk csak ki, vissza szeretnénk vágni a vereségekért. A második hellyel egyébként elégedett lennék, de csak rajtunk múlik, hogy végül hányadik helyen zárunk. Szeretnék visszakerülni a felnőtt, A csoportos csapatba. Sok segítséget kapok a TFSE-től, Magyar Bianka és Hegedűs Péter is rengeteg tanácsot ad, amelyeket aztán próbálok megfogadni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!